Τα «εγκλήματα» του «κουρέματος»….

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Το PSI, το κοινώς λεγόμενο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων μπορεί να τόνωσε την οικονομία της χώρας, ταυτόχρονα όμως κατέστρεψε τους μικροκαταθέτες, τα ασφαλιστικά μας ταμεία, κοινωφελείς οργανισμούς και ζημίωσε σοβαρά, πολύ σοβαρά, άλλους τομείς και άλλους οργανισμούς που .....
επηρεάζουν τα εθνικά οικονομικά μας στηρίγματα και τα λαϊκά μας συμφέροντα.
Το «κούρεμα» λοιπόν έπληξε καίρια :
1.Ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είχαν υποχρεωθεί από το νόμο να καταθέσουν τα αποθεματικά τους, δηλαδή
τα προερχόμενα από την εργασία των εργαζομένων περιουσιακά τους στοιχεία, στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία στη συνέχεια, πάλι με νόμο, μετέτρεψε τα ζεστά χρήματα των ανθρώπων της δουλειάς, σε κρατικά «χαρτιά», σε ομόλογα με άλλα λόγια.
Ήταν ένας έμμεσος τρόπος χρηματοδότησης του κράτους από τους διάφορους κλάδους των εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους είχαν την αφέλεια να πιστεύουν ότι από την «επιχείρηση» αυτή θα έβγαιναν κερδισμένα, λόγω υπεραξίας των κρατικών ομολόγων, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και, κατά συνέπειαν, οι ίδιοι.
2.Αποταμιευτές, καταθέτες, μικροκαταθέτες, φτωχούς μεροκαματιάρηδες και μεροκαματιάρες που επένδυσαν τις οικονομίες τους ή το «εφάπαξ» τους σε κρατικά ομόλογα με την αφελή ελπίδα, ότι θα… αυγατίσουν τα χρήματα του ιδρώτα τους.
Αποτέλεσμα, αντί του κέρδους, απώλεια του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων της αποταμίευσής τους, της επένδυσής τους σε ομόλογα, εξαιτίας του ολέθριου γι’ αυτούς «κουρέματος».
3.Νοσοκομεία και διάφορα άλλα κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία κατέθεσαν τα λίγα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, εφαρμόζοντας βέβαια το νόμο, για να τα δουν να γίνονται κρατικά χαρτιά και στη συνέχεια… κουρελόχαρτα… σκουπίδια!!
Είναι βέβαια και πολλοί άλλοι κλάδοι που καταστράφηκαν και καταστρέφονται για να… επιτευχθεί η συμμετοχή στο «κούρεμα» κατά 96,9 % δηλαδή 199 δις ευρώ και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.
Για να μην τα πολυλογούμε, το βάρος ή τουλάχιστον ένα μεγάλο και οδυνηρό μέρος του βάρους, το μεγαλύτερο και οδυνηρότερο, σήκωσε και σηκώνει ο φτωχός ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι κοπέλες που ξενοδουλεύουν, οι μεροκαματιάρηδες, οι εργάτες και οι υπάλληλοι!
Πάλι αυτοί, με τις λίγες δυνάμεις τους, με τις στερήσεις τους, με το ψωμί των παιδιών τους, σώζουν τη χώρα!
Οι μεγάλοι, οι έχοντες και κατέχοντες ;
Αυτοί τίποτα ή σχεδόν τίποτα!
Οι τράπεζες «ανακεφαλαιοποιούνται» και καρφί δεν τους καίγεται. Συνεχίζουν το τοκογλυφικό τους έργο με βάση τους προνομιακούς νόμους που έχουν εξασφαλίσει για το ρούφηγμα του ιδρώτα και του αίματος των πολιτών. Τοκογλυφούν με τα δικά μας χρήματα!!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (του αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ) διά του υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, μας είχε βεβαιώσει πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα είχαν καμιά ζημιά από το «κούρεμα».
Μας είπε, όπως συνήθιζε, ένα ακόμη μεγάλο ψέμα!
Τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών τους, του ιδρώτα
Keywords
Τυχαία Θέματα