Ο Δαυίδ και ο Γολιάθ

Οι μεγάλες μάχες μπορεί να κρίνονται στις λεπτομέρειες, ωστόσο, πάντα υπάρχουν τα φαβορί και τα αουτσάιντερ. Τι γίνεται όμως όταν ο Δαυίδ αναμετράται με τον Γολιάθ;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσουν να μας δώσουν ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος, δύο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες και ιστορία.,

το απόγευμα του Σαββάτου στον 70ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός,

πανίσχυρος και διψασμένος όσο ποτέ, ετοιμάζεται να διεκδικήσει ένα ακόμη τίτλο για να αποχαιρετίσει με ντάμπλ έναν από τους πιο πετυχημένους και αγαπημένους προπονητές της ιστορίας του, τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος που φθάνει δεύτερη συνεχόμενη φορά στην πηγή και ευελπιστεί φέτος να «πιεί νερό» σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο μια από τις πιο εντυπωσιακές χρονιές της ιστορίας του.

Πέρα από τον Βάσκο τεχνικό των «ερυθρολεύκων» κεντρικά πρόσωπα αναμένεται να είναι οι Ανδρέας Τάτος και Κώστας Μήτρογλου και οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίζονται ως δανεικοί στον Ατρόμητο και έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη φετινή σούπερ πορεία των περιστεριωτών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο μέσος του Ατρομήτου αποτελεί τον «εγκέφαλο» του παιχνιδιού του Ατρομήτου, ενώ ο «Γερμανός» Μήτρογλου είναι σέντερ φορ υψηλών προδιαγραφών, δεύτερος σκορερ στο πρωτάθλημα πίσω από τον «ερυθρόλευκο» Κέβιν Μιραλάς, ενώ η κόντρα του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα ενημέρωσης.

Λέτε να προσπαθήσουν οι δύο παίκτες να δώσουν απαντήσεις;

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκρινε ανέτοιμο-μετά από όσα είδε και στην τελευταία προπόνηση-τον Αριέλ Ιμπαγάσα και έτσι αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής.

Κατά τα άλλα προσανατολίζεται να παρατάξει: Κάρολ, Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, Μαρκάνο ή Χολέμπας στο αριστερό και Αβραάμ-Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας. Μανιάτη, Ορμπάιθ και Μακούν στην μεσαία γραμμή, Αμπντούν και Μιραλάς στις δύο πτέρυγες και τον Τζεμπούρ στην κορυφή.

Ο Γιώργος Δώνης δεν μπορεί να υπολογίζει σε μία πολύ σημαντική μονάδα του, τον Γιαννούλη που δεν θα είναι έτοιμος και δεν θα αγωνιστεί.

Την αρχική 11αδα του Ατρομήτου θα συνθέτουν πιθανότατα οι Ιτάνζ (τέρμα), Σκόνδρας (δεξί άκρο άμυνας), Νάστος (αριστερό), Φυτανίδης και Τόμας (κέντρο άμυνας), Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Σφακιανάκη (μεσαία γραμμή), Μήτρογλου (κορυφή) και Μπρίτο, Τάτος (πτέρυγες).

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 20.30 και διατητής θα είναι ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά

Keywords
Αναζητήσεις
david kai goliath, dabid kai goliath ellinika
Τυχαία Θέματα