ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ
Οι εκλογές διεξήχθηκαν αλλ’ όπως δείχνουν τα γεγονότα, δεν τελείωσαν. Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών ήταν ανάλογα με το πολιτικό κλίμα που επικράτησε. Θολές κατευθύνσεις από όλα τα πολιτικά Κόμματα. Εξαίρεση αποτέλεσε το ΚΚΕ, διότι έχει μία σταθερή αρνητική γραμμή, επάνω στην οποία κατευθύνει την πολιτική του.

Τα Κόμματα που διεκδίκησαν την ψήφο του λαού, εκτός των δύο που βαρύνονται και με τις περισσότερες ευθύνες, είχαν ως
μοναδικό σύνθημα την αντίθεσή τους στις....
ολέθριες δανειακές συμβάσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και το εξ αυτών απορρέον μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε και η Νέα Δημοκρατία. Εν όψει της οικονομικής εξαθλίωσης που απειλεί τη χώρα μας, εξ αιτίας αυτών των καταστροφικών δανειακών συμβάσεων, ο λαός ψήφισε με πανικό. Συντάχθηκε με εκείνα τα Κόμματα που διακήρυτταν την καταστροφική επίδραση που θα έχει το μνημόνιο στη ζωή των Ελλήνων πολιτών, αλλά δεν μας είπαν ποτέ, πώς θα το καταργούσαν.

Με αρχηγεύουσα δύναμη το Κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με τον νεοπαγή και εν πολλοίς άπειρο και χωρίς καμία προσφορά στη χώρα αρχηγό του, πέρα από τα λόγια με το ωραίο περιτύλιγμα, η πολιτική ζωή της χώρας κατακρημνίστηκε και υπέστη σοβαρή βλάβη. Πολλές φορές με άρθρα μου, τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξένο τύπο, είχα επισημάνει τον κίνδυνο που θα προέκυπτε από την ακατάσχετη δημαγωγία, τοσούτω μάλλον καθ’ όσον, αυτή προέρχονταν από άνθρωπο έχοντα πλήρη άγνοια της οργάνωσης και λειτουργίας των κρατών, με τα οποία η χώρα μας συνεργάζεται και έχει συμβατικές υποχρεώσεις. Η έκφραση μιας επαναστατικής φιλοσοφίας, με δημαγωγικές καντρίλλιες και με υποτιμητικές εκφράσεις για ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι έχουν αποφασιστικό ρόλο στην πορεία των ευρωπαϊκών κρατών, άρα και της Ελλάδας, τίποτε θετικό και ωφέλιμο δεν προμήνυε.

Δεν κατάλαβε ο μαθητευόμενος μάγος της Αριστεράς, ότι, οι αλλαγές σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις χωρών, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μονομερώς και μόνο με τις επιθυμίες κάποιου ο οποίος δεν είχε μέχρι προχθές σοβαρό θεσμικό ρόλο; Αλλά, δεν πληροφορήθηκε ποτέ ότι, ο καιρός των διά των όπλων επαναστάσεων, θεωρία την οποία με κραυγές διακήρυσσε η Αριστερά σ’ όλον τον κόσμο, έχει περάσει;

Διέρχεται η χώρα μας κρίση. Κρίση σοβαρή και πολύπλευρη. Δεν είναι μόνο οικονομική η κρίση που διέρχεται η Ελλάδα. Είναι πρωτίστως πολιτική. Η τόσο φανερή πλέον σε κάθε πολίτη, έλλειψη ικανών πολιτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν επί ίσοις όροις με τους ηγέτες ξένων κρατών, καθιστά την κατάσταση στη χώρα μας ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Όμως, και η ανεύθυνη τοποθέτηση του λαού, ο οποίος ανέλεγκτα δίδει την συγκατάθεσή του σε ανθρώπους χωρίς την αναγκαία ικανότητα, να τον κυβερνήσουν, δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ τα πράγματα.

Του λόγου μου το αληθές επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες ενέργειες του ντιλετάντη πολιτικού της Αριστεράς, ο οποίος, κατά τις διατάξεις του Συντάγματος, ως δεύτερο Κόμμα ως απέδειξαν τα εκλογικά αποτελέσ
Keywords
Τυχαία Θέματα