Συναγερμοί, τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

Ο συναγερμός είναι ένα σύστημα ασφαλείας που αποτρέπει τους ληστές να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους. Η προστασία ενός σπιτιού απέναντι σε προσπάθειες των διαρρηκτών δεν είναι απλή υπόθεση. Όταν υπάρχει ένα σύστημα συναγερμού λειτουργεί αποτρεπτικά για τους διαρρηκτές . Ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού αποτελείται από συσκευές που ανιχνεύουν ανθρώπινες κινήσεις και ανάλογα με τις εντολές που του έχουμε καταχώρηση ενεργεί.

Ο συναγερμός που επιθυμείτε για το σπίτι σας ή την επιχείρηση σας, θα πρέπει να γνωρίζετε από τι θα αποτελείται. Σήμερα στην αγορά διατίθενται πολλές διαφορετικές
προτάσεις που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και μπορούν κα....
ι δίνουν μια αξιόπιστη λύση.
Συνήθως όμως η δομή ενός συναγερμού είναι συγκεκριμένη.
Ένα σύστημα συναγερμού αποτελείται από την κεντρική μονάδα που είναι η καρδιά του συστήματος. Σ' αυτήν συνδέονται όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως οι αισθητήρες, η σειρήνα, οι τηλεφωνικές γραμμές, το πληκτρολόγιο, τα τηλεχειριστήρια. Αποτελεί το μέσο που λαμβάνει τα σήματα,τα καταγράφει και ενεργοποιεί τις συσκευές ανάλογα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης. Θα πρέπει να υπάρχει εφεδρική μπαταρία σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος.
Το πληκτρολόγιο είναι η μονάδα σ' ένα συναγερμό από την οποία ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται το σύστημα τοπικά. Στην οθόνη του πληκτρολογίου εμφανίζονται πληροφορίες και μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να επανεργοποιήσουμε τον συναγερμό ή λειτουργία έκτακτης ανάγκης. Ακόμη στο πληκτρολόγιο μπορείτε να κάνετε και τις ρυθμίσεις και τον προγραμματισμό του συναγερμού.Υπάρχουν τόσο ασύρματα όσο και ενσύρματα πληκτρολόγια. Χρησιμοποιώντας ασύρματα πληκτρολόγια μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου χωρίς να υπάρχει το πρόβλημα της καλωδίωσης. Είναι σημαντικό οι θέσεις των πληκτρολογίων να βολεύουν και να εξυπηρετούν τον χρήστη. Συνήθως οι βασικότερες θέσεις τοποθέτησης πληκτρολογίων είναι κοντά στις κύριες εισόδους, στην είσοδο του parking και στα υπνοδωμάτια.
Η σειρήνα μπορεί να είναι εσωτερική ή εξωτερική για να ενεργοποιηθεί όταν θα υπάρξει παραβίαση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσωτερική και εξωτερική σειρήνα συγχρόνως. Η εμφανής θέση της σειρήνας από τους περαστικούς είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά για την ασφάλεια του σπιτιού, αφού αποτρέπει εύκολα τους ερασιτέχνες διαρρήκτες. Ο ρόλος της εσωτερικής σειρήνας είναι σημαντικός για να πανικοβάλει τον διαρρήκτη όταν θα μπει στο σπίτι και να τον εμποδίσει να ολοκληρώσει το έργο του.
Οι εξελιγμένοι ηλεκτρονικοί συναγερμοί έχουν τη δυνατότητα της τηλεφωνικής ειδοποίησης, άρα είναι απαραίτητη μια τηλεφωνική γραμμή κοντά στην κεντρική μονάδα. Υπάρχει η δυνατότητα όμως να μην χρησιμοποιήσετε σταθερή τηλεφωνική γραμμή αλλά να λειτουργεί το σύστημα συναγερμού με μια κάρτα κινητού SIM. Έτσι μπορείτε να το τοποθετήσετε σε σπίτια, εξοχικά κ.α.
Θα πρέπει σε κάθε παράθυρο, μπαλκονόπορτα ή εξωτερική πόρτα να τοποθετηθούν μαγνητικές επαφές που θα προστατεύουν από τ
Keywords
Τυχαία Θέματα