Συμβουλές για μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία του λάπτοπ σας

Αν και οι μπαταρίες των φορητών υπολογιστών έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες δεν ικανοποιούν τους χρήστες με την απόδοσή τους. Στη μείωση της διάρκειας μιας μπαταρίας, συμβάλλει και το λειτουργικό σύστημα όταν έχει πολλά και εντυπωσιακά γραφικά όπως τα Windows 7. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να δώσετε τη....
μέγιστη διάρκεια στη μπαταρία σας είναι:

1. Μείωση φωτεινότητας οθόνης

H οθόνη του laptop καταναλώνει
αρκετή ενέργεια από τη μπαταρία. Κατά συνέπεια, όσο πιο φωτεινή είναι η οθόνη τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει. Για να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης, κάντε κλίκ στο εικονίδιο της μπαταρίας και επιλέξτε "Περισσότερες επιλογές παροχής ενέργειας".

Θα ανοίξει το παράθυρο με τις επιλογές ενέργειας, στο οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας στη χαμηλότερη τιμή. Να σημειώσουμε, ότι η χαμηλή φωτεινότητα της οθόνης είναι καλύτερη για την όρασή σας.

2. Απενεργοποίηση Screensaver

Εάν δεν χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας για λίγη ώρα, θα εμφανιστεί το Screensaver. Το Screensaver απαιτεί επεξεργαστική ισχύ, δηλαδή ενέργεια. Προτιμήστε να το απενεργοποιήσετε.

3. Ανασυγκρότηση δίσκων

Εάν κάνετε συχνά ανασυγκρότηση των δίσκων σας, τα Windows θα χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να προσπελάσουν τα αρχεία τους. Έτσι θα εξοικονομήσετε ενέργεια για την μπαταρία σας.

4. Απενεργοποιήστε εφαρμογές που εκτελούνται με την εκκίνηση των Windows

Μερικές από τις εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες, ξεκινάνε να εκτελούνται με το που ανοίξουμε τον υπολογιστή μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εκκίνηση των Windows να διαρκεί περισσότερο.

5. Αποσυνδέστε τις εξωτερικές συσκευές USB

Οι συσκευές USB είναι γνωστό ότι καταναλώνουν αρκετή ενέργεια. Εάν έχετε στον υπολογιστή σας οποιαδήποτε συσκευή USB (σκληρός δίσκος, USB flash drive, ποντίκι, iPhone, iPod κτλ.) και δεν το χρησιμοποιείτε, τότε αποσυνδέστε το.

6. Εγκαταστήστε περισσότερη μνήμη RAM

Όταν η μνήμη RAM δεν είναι αρκετή στα Windows, τότε χρησιμοποιείται η εικονική μνήμη του συστήματος η οποία αποθηκεύεται στον σκληρό δίσκο. Και από τη στιγμή που ο σκληρός δίσκος μπαίνει σε λειτουργία η κατανάλωση ενέργειας αυυξάνεται. Απευθυνθείτε στον τεχνικό σας, να σας προτείνει και να εγκαταστήσει περισσότερη μνήμη RAM στον υπολογιστή σας.

7. Αποφύγετε τη χρήση CD / DVD

Η χρήση CD/DVD στο laptop σας καταναλώνει πολύ ενέργεια. Προτιμήστε να έχετε γράψει από πριν το CD/DVD σας στο σκληρό δίσκο.

8. H αναστολή λειτουργίας είναι καλή, αλλά η αδρανοποίηση είναι ακόμα καλύτερη

H αναστολή λειτουργίας του υπολογιστή σας είναι πολύ καλή εάν θέλετε να ξεκινήσετε πολύ γρήγορα από εκεί που είχατε μείνει. Παρ'όλα αυτά κατά τη διάρκεια της αναστολής καταναλώνεται ενέργεια από τη μπαταρία.

Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε την αδραναοποίηση του συστήματος σας, η
Keywords
Τυχαία Θέματα