Στώμεν καλώς και πάλι προς τους Έλληνες από την Κυρία ΔΝΤ

Εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή, των μεταρρυθμίσεων ζήτησε για χιλιοστή φορά από την Ελλάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ...
Διαπίστωσε βέβαια σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος κατά τους μήνες της διακυβέρνησης Παπαδήμου και «έθαψε» γαλλικά τον Παπανδρέου λέγοντας ότι είπε ότι
από τη.....
φθινοπωρινή Σύνοδο του ΔΝΤ τον Οκτώβριο του 2011 πολλά συνέβησαν στην Ελλάδα, καθώς άλλαξε ο πρωθυπουργός, διαφοροποιήθηκε η στάση κάποιων κομμάτων έναντι του προγράμματος και υπήρξε ένα νέο πρόγραμμα.
«Κάποια πρόοδος έχει συντελεσθεί αλλά απομένουν πολλά να γίνουν ακόμη», τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία δεν παρέλειψε πάντως να μας παρηγορήσει λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός επωμίζεται το βάρος της προσπάθειας, το οποίο θα πρέπει, όπως είπε, να επωμιστούν και όσοι ακόμη δεν έχουν επηρεασθεί
«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν πολλά του τελευταίους έξι μήνες», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη διεθνή οικονομία η επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για «αμφίσημες» συνθήκες. «Βλέπω ένα φως ανάκαμψης στον αέρα την άνοιξη, αλλά μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα», είπε.

Για την ευρωζώνη τόνισε πως είναι το επίκεντρο των πιθανών κινδύνων και πως πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η συνεργασία για «περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

320 δις δολάρια στη διάθεση του ΔΝΤ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει 320 δισ. δολάρια στο πλαίσιο της ενίσχυσης των κεφαλαίων του για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν η Πολωνία και η Ελβετία.

Η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη έλαβε δεσμεύσεις για κεφάλαια 34 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων οκτώ δισ. δολαρίων από την Πολωνία και ενός «σημαντικού ποσού» από την Ελβετία.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επιδιώκει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 400 δισ. δολάρια με την μορφή δεσμεύσεων από τους υπουργούς Οικονομικών των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, του γνωστού G20, που συναντώνται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Το θέμα της ενίσχυσης των κεφαλαίων του ΔΝΤ είναι κρίσιμης σημασίας δεδομένης της αύξησης του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας στις τελευταίες δημοπρασίες ομολόγων, η οποία ενίσχυσε τους φόβους για αναζωπύρωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, γεγονός που θα επηρέαζε αρνητικά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

http://www.kentrinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα