Στο συνέδριο του Ε.Λ.Κ. αύριο ο Α. Σαμαράς

Για τη Μασσαλία της Γαλλίας αναχωρεί αύριο ο Αντώνης Σαμαράς «μεταφέροντας» στις αποσκευές του την επιχειρηματολογία, που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα, για την ανάγκη να αλλάξει το μίγμα πολιτικής, το οποίο εφαρμόζεται στην Ελλάδα και να επικρατήσει η λογική της αλληλεγγύης στο σύνολο της ευρωζώνης, ώστε.........
να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η οικονομική κρίση.
Στη
Μασσαλία θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο θα φιλοξενηθεί από το κυβερνών κόμμα της Γαλλίας, UMP, και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. με την ατζέντα να περιλαμβάνει και το πακέτο Μέρκελ - Σαρκοζί για αλλαγή συνθηκών με κυρώσεις για όσους δεν εκπληρώνουν τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας μέσα στην ευρωζώνη και για έλεγχο των προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση στους κόλπους του Ε.Λ.Κ. θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τις τελικές αποφάσεις που θα λάβει την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς εκτός από τον κ. Σαρκοζί , συμμετέχει και η καγκελάριος Μέρκελ και συνολικά 17 πρωθυπουργοί της Ε.Ε., πρόεδροι κομμάτων, οι ευρωβουλευτές της ομάδας του Ε.Λ.Κ., ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. και περίπου 1.000 επιπλέον σύνεδροι.

Πιο συγκεκριμένα παρόντες θα είναι, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βάν Ρομπάι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζέρζι Μπούζεκ, ο πρόεδρος της ομάδας του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζόζεφ Ντόιλ, αλλά και ο πρόεδρος του Ε.Λ.Κ., Βίλφρεντ Μάρτενς.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί το πολιτικό κείμενο του Ε.Λ.Κ.: «Προχωρώντας την Ευρώπη μπροστά. Μια ισχυρότερη Ευρώπη που υποστηρίζει τις αξίες μας και υπερασπίζεται τα συμφέροντα μας».

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις της Ν.Δ. με τα αδελφά κόμματα της Ευρώπης και ακόμη περισσότερο να «περάσουν» και ορισμένες τις δικές του θέσεις σε αυτό το κείμενο.

Τον Αντώνη Σαμαρά θα συνοδεύσουν στην Μασσαλία οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομικών, Σταϊκούρας και Μηταράκης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Στ. Παπασταύρου, ο νέος αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μουρούτης, ο σύμβουλος του Α. Σαμαρά, Χ. Λαζαρίδης και άλλα στελέχη.

briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα