Σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η ευρύτατη πλειοψηφία της νέας κυβέρνησης, το μήνυμα Σαμαρά από τη Βουλή για το θέμα της γραπτής δέσμευσης, οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, και η έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης που είναι προϋπόθεση καταβολής δώρων, μισθών, συντάξεων του δημοσίου για τον Ιανουάριο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:....


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:
"Μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας από τον Αντ. Σαμαρά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας με αποδέκτες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος εξέπεμψε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως επικυρώνονται από το Κοινοβούλιο, έχουν κύρος και αξιοπρέπεια".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σήκω και φύγε Γιωργάκη για να γλιτώσεις τον διασυρμό και να διασωθεί η Δημοκρατική Παράταξη που έφθασε στο 11,8%".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Σήκω και φύγε». Το δρόμο της εξόδου, με αποφασισμένο μπροστάρη τον Κώστα Σκανδαλίδη, δείχνουν στον Παπανδρέου ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές του, στη σκιά τρομακτικών για τις εκλογικές προοπτικές του κόμματος δημοσκοπικές μετρήσεις που προκαλούν πανικό στο πολιτικό προσωπικό της παράταξης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μπράβο, αλλά...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σολομώντεια απόφαση Σαμαρά για την ασυμβίβαστη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου. Προσωρινά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο εκρηκτικός βουλευτής, που παραμένει όμως στο κόμμα".

ΕΘΝΟΣ: "Παγώνουν τα φουσκωμένα χαράτσια της ΔΕΗ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα διάσταση στο θέμα των λανθασμένων επιμετρήσεων τετραγωνικών μέτρων, οι οποίες φουσκώνουν υπέρμετρα το τέλος ακινήτων, δίνει απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας. Με προσωρινή διαταγή η ΔΕΗ καλείται να μη διακόψει την παροχή ρεύματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Γενιά του Πολυτεχνείου κατέστρεψε την Ελλάδα!!!".

Η εφημερίδα γράφει "τι ακριβώς συνέβη τον Νοέμβριο του 1973; Το Πολυτεχνείου του '73 ως κορυφαίο πλανητικό γεγονός!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Το δώρο όμηρος της δόσης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης κρέμεται η κυβέρνηση, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στην καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, αλλά και μισθών και συντάξεων του Δημοσίου τον Ιανουάριο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πανάκριβο «κούρεμα» με επιτόκιο 8% και έξτρα... δώρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με απαιτήσεις για τρία ανταλλάγματα «μαμούθ», τα οποία βάζουν «ταφόπλακα» στα οφέλη που προσδοκούν, πρωτίστως, η ελληνική κυβέρνηση και, δευτερευόντως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες από το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους μας κατά 50%, προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι ιδιώτες επενδυτές, όπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα των «Financial Times»".

ΕΣΤΙΑ: "Η διετία της καταστροφής".
Keywords
Τυχαία Θέματα