Προς παραταση για τα αυθαιρετα

Ρεπορτάζ : Κασσιανός Τζέλης
(από την Ημερησία)
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Το ΤΕΕ έχει ήδη ζητήσει παράταση κι αυτή φαίνεται πλέον να μοιάζει σχεδόν σίγουρη αφού κι ο...
υπουργός Περιβάλλοντος απαντώντας χθες σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις είπε πως «ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δούμε εάν χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω κινήσεις». Ξεκαθάρισε
ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση ημιυπαιθρίων ωστόσο συμπλήρωσε ότι «για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων θα το δούμε σε σχέση με την ανταπόκριση του κόσμου τις επόμενες ημέρες».
Αιτήσεις
Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου υποβλήθηκαν μόλις 62.923 αιτήσεις εκ των οποίων οι 41.875 αποτελούν προκαταρκτικές άλλα όχι δεσμευτικές δηλώσεις. Οι 13.867 βρίσκονται σε στάδιο αρχικής υποβολής και οι ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει και τα παράβολα ενώ θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Την πρώτη δόση τουλάχιστον έχουν πληρώσει ήδη ιδιοκτήτες για 4.187 αυθαίρετα ενώ έχουν εξοφληθεί πλήρως 2.993 αιτήσεις. Έχουν εισπραχθεί 19.533.821,09 ευρώ. Τα νούμερα δείχνουν ότι η πλειονότητα των ιδιοκτητών αυθαιρέτων είτε διστάζουν είτε γυρίζουν την πλάτη στη ρύθμιση τακτοποίησης. Κι αυτό προκύπτει καθώς τα αυθαίρετα σε όλη τη χώρα υπολογίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο.
Πάντως ο υπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «η ανταπόκριση, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, είναι μεγαλύτερη αν τη συγκρίνει κάποιος με την ανταπόκριση σε ένα ανάλογο χρονικό διάστημα για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων».
Keywords
Τυχαία Θέματα