Σφραγίστηκε η "Ριβιέρα".

Διαμαρτυρία, με διακοπή των "ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΚΩΝ" από εργαζόμενους

Περίπου είκοσι (όσοι περίπου απασχολούνταν στο αναψυκτήριο Ριβιέρα) εργαζόμενοι χθες το βράδυ, παρενέβησαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στα ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΚΑ, διακόπτοντας για λίγη ώρα το πρόγραμμα και αναρτώντας πανό που είχε σαν.....
αίτημα προς τη Δημοτική αρχή να σταματίσει η υποβάθμιση της Μηχανιώνας.
Εκπρόσωπος δε των εργαζομένων πήρε το μικρόφωνο και ανακοίνωσε αφενός το σφράγισμα του beach - bar ( που έγινε χθες στις 11.30 πμ με εντολή της δημοτικής αρχής ) και
αφετέρου δημοσιοποίησε το πρόβλημα τόσο της υποβάθμισης αλλά και της ανεργίας που επιδεινώνεται στην πόλη, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί νέοι Μηχανιώτες εργαζόμενοι δούλευαν εκεί.
Μετά δε την κίνηση αυτής της διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι αποχώρησαν ειρηνικά.

Για το ιστορικό της υπόθεσης αναφέρουμε πως μετά την διαταγή (21/6) για σφράγιση του καταστήματος (Ακτιβιστής:Σφραγίζεται η Riviera - Κοινοποιήθηκε η απόφαση στον ιδιοκτήτη,που λειτουργούσε χωρίς άδεια, σύμφωνα με την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης) ο ενοικιαστής κ. Χατζηχριστοφής κατέθεσε αίτηση αναστολής της απόφασης σφραγίσματος του αναψυκτηρίου (Ακτιβιστής: Ξεκίνησε δικονομική (και όχι μόνο) διαμάχη για τη σφράγιση της Ριβιέρας - Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης).
Η εκδίκαση της αίτησης αναστολής έγινε την Πέμπτη 14/7 και απορρίφθηκε.
Η απόφαση της απόρριψης της αίτησης αναστολής κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στον Δήμο και η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης επικεφαλής οργάνων της δημοτικής αστυνομίας σφράγισαν στις 11:30 πμ το κατάστημα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ιδιοκτήτη - ενοικιαστή κ. Σάκη Χατζηχριστοφή μας έδωσε τις προεκτάσεις του προβλήματος. Κατ' αρχήν έδειξε ότι τον απασχολεί εκτός από την "τεράστια οικονομική ζημιά", την οποία υφίσταται ο ίδιος, και η κοινωνική διάσταση της ανεργίας στην οποία εισέρχονται οι εργαζόμενοι νέοι Μηχανιώτες της επιχείρησής του.
Και αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται η επιχείρησή του ( "Καταστρέφομαι...." μας ανέφερε χαρακτηριστικά) στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης που χαρακτήρισε σκληρή και εμπαθή για τον λόγο ότι δεν καθυστέρησε την σφράγιση ούτε για δύο μέρες.
Σημειωτέον είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο στη Ριβιέρα.
"Γιατί άραγε αυτή η αδιαλλαξία και εμπάθεια, αφού είναι στη διακριτική ευχέρειά του να εφαρμόσει την απόφαση εντός δεκαπέντε ημερών" μας εξέφρασε απογοητευμένος το παράπονό του.

Ακτιβιστής

http://activistika.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα