Σε εκλογικούς ρυθμούς ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως θεωρεί τον κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι και τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ αξιόπιστους υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές του....
2012.

Ο Ομπάμα έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξή του στο NBC News που θα μεταδοθεί σήμερα.

Αποσπάσματα της συνέντευξης δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμα πως δεν ανησυχεί από τα μικρά ποσοστά που παίρνει στις δημοσκοπήσεις σχετικά με το πόσοι εγκρίνουν το έργο του και πρόσθεσε πως τα αντικυβερνητικά στοιχεία του συντηρητικού Tea Party αποτελούν ένα μόνιμο κομμάτι της αμερικανικής πολιτικής ζωής.

Με την ανεργία να ξεπερνά το 9% περίπου 14 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι ο Ομπάμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτος.

"Η αλήθεια είναι πως ο αμερικανικός λαός πέρασε την χειρότερη οικονομική κρίση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης και είναι κατανοητό ότι δεν έχει υπομονή", τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

"Αυτό που μπορώ να τους πως είναι ότι όλες οι ενέργειες που κάναμε ήταν οι σωστές. Αν δεν κάναμε αυτές τις ενέργειες τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Όμως η ουσία είναι ότι η ανεργία παραμένει στο 9%", είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα. Σε ερώτηση για τον Πέρι που είναι φαβορί των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε: "Ήταν κυβερνήτης μιας μεγάλης πολιτείας και ξέρετε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είναι ένας αξιόπιστος υποψήφιος όπως και ο κ. Ρόμνεϊ και άλλοι".

Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις πως ένα από τα πράγματα που έμαθε πολύ νωρίς είναι να μην ανησυχεί για τα ποσοστά. "Αν ανησυχούσα δεν θα ήμουν εδώ.

Υπολειπόμουν κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες την ίδια εποχή στον πρώτο γύρο των προεδρικών", κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα