ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το πρόβλημα είσαι εσύ και η κυβέρνησή σου!

12:12 12/9/2011 - Πηγή: 24wro
Νέα άρνηση για συναίνεση και δριμύ κατηγορώ από Σαμαρά προς Παπανδρέου...
Απέρριψε τα νέα μέτρα και επέρριψε κάθε ευθύνη στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ,
προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα περί επιβολής έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα και επίσπευσης ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012, λίγη ώρα πριν την ανακοίνωσή τους, από τη ΔΕΘ.

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, όπως είθισται στις επαφές του με τον υπουργό Οικονομικών τελευταία, αρκέστηκε στο να ακούει, χωρίς να απαντά ή να σχολιάζει.

"Το πρόβλημα είσαι εσύ και η κυβέρνησή σου". Τάδε έφη ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό κατά τη μεταξύ τους συνομιλία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ λίγο αργότερα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην "αρνητική" στάση της Λ. Συγγρού στις προσπάθειες για συναίνεση.

Ο κ. Σαμαράς πάντως επιμένει, ότι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να πάει σε πρόωρες εκλογές, παρά τις διαβεβαιώσεις του για το αντίθετο και παρότι ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, που πήρε στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τους δανειστές μας.

Γεγονός είναι πάντως, πως η αξιωματική αντιπολίτευση ρητά τάσσεται κατά των νέων μέτρων, ενώ αρνητική ήταν και η εντύπωση που αποκόμισε η ΝΔ από το κάλεσμα του κ. Βενιζέλου στον εφοπλιστικό κόσμο "να βάλει πλάτη" για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Σαμαράς έδειξε τις "καλές" προθέσεις του για συναίνεση, ικανοποιώντας και τις διεθνείς "φωνές", υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Για συναίνεση στην οικονομία, ούτε λόγος.
Keywords
Τυχαία Θέματα