ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Είμαστε κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να επαινέσουμε εκ βαθέων τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων για την επίθεση που έκανε στην κυρία Διαμαντοπούλου για όσες ασχημίες διαπράττει στο Υπουργείο παιδείας σε βάρος της Ελληνορθόδοξης αγωγής των παιδιών μας.

Δυστυχώς όμως ο Σεβασμιότατος επέλεξε να δακτυλοδείξει τις ευθύνες των πολιτικών χωρίς να πει λέξη για την...........
ταμπακιέρα. Συνηθέστατο φαινόμενο και στην πρακτική του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου αλλά και στην πρακτική μας ως λαού.

Δείχνουμε πάντοτε προς τους άλλους όταν υπάρχει κάποιο κακό, ενώ αρνούμαστε συστηματικά και ανέντιμα να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες.

Στην προκειμένη περίπτωση όλα όσα καταμαρτυρεί εναντίον της κυρίας Διαμαντοπούλου ο Σεβασμιότατος είναι ορθά.

Πλην όμως δεν είπε λέξη για τον κ. Γιαγκάζογλου, ο οποίος οπλισμένος με το δολοφονικό μαχαίρι που του παρεχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απο - ορθοδοξοποιεί το μάθημα των θρησκευτικών με την συνδρομή ελάχιστων Μητροπολιτών και την ένοχη σιωπή των υπολοίπων.

Θέλετε να κάνετε κριτική, Αγιε Καλαβρύτων; Πολύ ωραία. Αρχίστε από τις δικές σας ευθύνες και ύστερα αναζητήστε τις ευθύνες των άλλων. Αλλιώς ελέγχεσθε ως ανακόλουθος.

Εσείς προσωπικά δεν ευθύνεστε για την σκανδαλώδη εύνοια που δείχνει ο Αρχιεπίσκοπος στον κ. Γιαγκάζογλου; Δεν έπρεπε να ζητήσετε ευθύνες από τον Μακαριότατο επειδή τον διόρισε σε επιτελική θέση της Εκκλησίας ενώ απεργάζεται απίστευτα δεινά για το μάθημα των Θρησκευτικών; Δεν έπρεπε να φέρετε το θέμα για συζήτηση στην Σύνοδο της Ιεραρχίας για να ληφθούν οι ορθές αποφάσεις;

Η κυρία Διαμαντοπούλου είναι Πασόκα, Σεβασμιότατε. Τι περιμένατε να κάνει; Να βοηθήσει την ορθόδοξη παιδεία των παιδιών μας όταν ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου στραπατσάρει με αντίχριστη λύσσα την ορθόδοξη φυσιογνωμία του μαθήματος των Θρησκευτικών;
Keywords
Τυχαία Θέματα