Όπως ο Αννίβας έξω από τη Ρώμη…

Ο Αννίβας ο Καρχηδόνιος υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ιδιοφυίες της ανθρωπότητας. Αν μάλιστα ήταν λίγο πιο τυχερός, και οι δυνάμεις που τον ακολουθούσαν άντεχαν περισσότερο, ίσως η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία να είχε αποτελέσει…
σύντομη ανάμνηση για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Η θυελλώδης προέλασή του μέχρι τις πύλες της Αιώνιας Πόλης ωστόσο, εκτός από την ιστορική ρήση «ο Αννίβας προ των πυλών της Ρώμης», μας κληρονόμησε και ένα μυθικό περιστατικό, που μάλλον δεν συνέβη ποτέ. Σύμφωνα με αυτό, ενώ ο μεγάλος Καρχηδόνιος στρατηλάτης ήταν έτοιμος
να εισβάλλει με τον στρατό του στη Ρώμη, έξω από τα τείχη της πρωτεύουσας τον συνάντησε ο Πάπας, κάτι… του ψιθύρισε και ο Αννίβας αποχώρησε, χάνοντας τη μεγαλύτερη, και πλέον ιστορική ευκαιρία.

Το… τετ-α-τετ Πάπα-Αννίβα, έχει… σκανδαλώδεις ομοιότητες με τη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Ο Υπουργός Οικονομικών είναι ο φυσικός διάδοχος του σημερινού Προέδρου του Κινήματος. Μόνο που η επιστήμη της «φυσικής» συγκρούεται εσχάτως με την πραγματικότητα, η οποία μεταβάλλεται διαρκώς.

Το τι συζητήθηκε ανάμεσα στους δυο πολιτικούς, δεν θα το μάθουμε πιθανόν ποτέ. Όπως δεν μάθαμε και το τι είπαν… ο Πάπας και ο Αννίβας. Μονάχα το αποτέλεσμα της συνάντησης θα μας επιτρέψει να κρίνουμε. Τότε, ο Αννίβας έχασε τη Ρώμη. Η λογική λέει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι καλά διαβασμένος. Και κάθε άλλο παρά… ανιστόρητος.
www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα