Πυρετώδεις ρυθμοί, νέα στρατηγική και νέοι υποψήφιοι στην ΝΔ

Το βάρος στην Αττική και στο μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ρίχνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να είναι υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής ενώ συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους εκλεγμένους βουλευτές της Αττικής για να οργανώσει την αντεπίθεση του κόμματος στην πρωτεύουσα που θα.....
κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στις λίστες που ανακοινώθηκαν
έχουν προστεθεί τρία στελέχη του ΛΑΟΣ, Θ. Πλεύρης 9ος στην Α΄ Αθηνών και Γ. Ανατολάκης 5ος στην Β΄ Πειραιά αλλά και ο Αρμόδιος Στεργίου σε μη εκλόγιμη θέση στην Θεσσαλονίκη. Προστέθηκαν ακόμη 14 στελέχη του ΔΗΣΥ.

Τρίτος ο Γ. Κοντογιάννης στην Ηλεία, πρώτος στα Χανιά ο Χ. Μαρκογιαννάκης και δεύτερος στο Ηράκλειο ο Λ. Αυγενάκης. Πέντε στελέχη από τους ΑΝΕΛ και ένας από την Δράση.

Ενδιαφέρον έχει κι η είσοδος του Κώστα Καραμανλή , γιού του Αχιλλέα, στην τελευταία θέση στις Σέρρες. Συνολικά, από τους 412 υποψήφιους, νέοι είναι οι 43.

Την Κεφαλονιά επιστρέφει η τριάδα Αλεβιζάτου, Λουκέρη, Τραυλός που είχαν παραιτηθεί στις εκλογές της 6ης Μαΐου αντιδρώντας στην υποψηφιότητα Παπαδάτου. Ο κ. Παπαδάτος δεν θα είναι υποψήφιος. Όσοι είναι οι νέοι υποψήφιοι, άλλοι τόσοι είναι και εκείνοι που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές της 6ης Μαΐου ενώ σήμερα δεν είναι.

Η εκτίμηση στην ΝΔ είναι ότι το κόμμα μπορεί να πετύχει την πρωτιά και να εξασφαλίσει πάνω από 130 έδρες , πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί που δεν εξελέγησαν , έχουν τώρα ελπίδες να μπουν στην Βουλή.

Η εικόνα που υπάρχει στην ΝΔ είναι ότι η συσπείρωση του κόμματος στην επαρχία είναι υψηλή και υπάρχουν έντονα δείγματα επαναπατρισμού ψηφοφόρων κυρίως από τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου αλλά και από άλλα κόμματα.

Σκληρή δουλειά θα χρειαστεί στο λεκανοπέδιο όπου ο Β. Μεϊμαράκης ενεργοποιεί τα στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα κομματικά στελέχη. Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Μεϊμαράκης είχε σύσκεψη με τους επικεφαλής των κομματικών οργανώσεων και τόνισε την ανάγκη να δοθεί μάχη πόρτα – πόρτα και γειτονιά – γειτονιά.

Ο Σχεδιασμός της ΝΔ είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του κ. Σαμαρά αλλά και να ενταθούν οι περιοδείες του στην Αττική, το επόμενο διάστημα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν περιορίζει όμως το ενδιαφέρον του στο εσωτερικό αλλά επιδιώκει να χτίσει την εικόνα της χώρας από την αρχή στο εξωτερικό και να της δώσει την αξιοπιστία που χρειάζεται για να αποκατασταθεί κλίμα σταθερότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαράς με τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ, στους οποίους επιχείρησε να στείλει το μήνυμα ότι με το μίγμα πολιτικής που προωθεί μπορεί να εγγυηθεί και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η συνάντηση που είχε λίγο αργότερα στο γραφείο του στη Λεωφόρο Συγγρού με την αναπληρώτρια υφυπουργό οικονομικών και τον Αμερικανό πρέσβη. Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να εσ
Keywords
Τυχαία Θέματα