«Πυρ ομαδόν» κατά του πολυνομοσχεδίου

Αντιδράσεις με το «καλημέρα σας» για το νομοσχέδιο-σκούπα του Υπουργείου Οικονομικών η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Τα κόμματα της Αριστεράς στηλίτευσαν την επεξεργασία του νομοσχεδίου με την διαδικασία του επείγοντος με τον παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών να διευκρινίζει πάντως ότι οι ρυθμίσεις πρέπει να τεθούν σε ισχύ μέχρι τις 20 Γενάρη οπότε και...
ξεκινά η τελική φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα.

Ο κ. Βενιζέλος
δήλωσε ότι «οι επιλογές που κάνουμε είναι επιλογές αδήριτης εθνικής ανάγκης» κι ότι η χώρα αναγκάζεται να λάβει σειρά επειγόντων μέτρων προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να λύσει προβλήματα δεκαετιών με την ελληνική κυβέρνηση να στέλνει παράλληλα το μήνυμα ότι μπορεί να διαχειριστεί την κρίση

Για κυβέρνηση μαύρου μετώπου μίλησε πάντως ο εισηγητής του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλος χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «τρομοκρατικό και απαράδεκτο». «Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ειρρημένοι», ήταν ο χαρακτηρισμός που του απέδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητώντας από την κυβέρνηση να συζητηθεί με κανονικές διαδικασίες.

Σε επίπεδο των εισηγητών από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συμμετέχουν την κυβέρνηση δεν έλειψαν οι αιχμές.

«Θα ήμουν ευτυχής αν πολλά θέματα του νομοσχεδίου είχαν αντιμετωπιστεί με την συνήθη κοινοβουλευτική διαδικασία» σχολίασε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, υποστηρίζοντας ότι αρκετά σημεία του νομοσχεδίου χρήζουν προσοχής.

Ενστάσεις επί της διαδικασίας διατύπωσε ο εισηγητής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα ψηφίσει μεν το νομοσχέδιο κρατώντας στάση ευθύνης αλλά «δεν θα συμβάλλει στο να διαγραφούν ή να παραγραφούν ευθύνες» της τελευταίας διετίας για τη φοροκαταιγίδα, την εργασιακή εφεδρεία, την κοινωνική ασφάλιση.

http://briefingnews.gr/Π
Keywords
Τυχαία Θέματα