ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ ΣΤΟ REAL. FM

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL. FM ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ξεκινήσω τη συζήτησή μας, ρωτώντας πώς πάει τελικά το PSI.
Διότι, εδώ, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιοι υπουργοί δηλώνουν ότι πάει καλά, οι χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Λαγκάρντ, η οποία μιλάει για την ανάγκη περισσότερης οικονομικής βοήθειας, δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, για να καταστεί το χρέος βιώσιμο, μετά το «κούρεμα», δίνουν την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά.

ΚΑΨΗΣ: Είμαστε στις διαπραγματεύσεις. Ο στόχος παραμένει να ολοκληρωθεί σύντομα και.....
δεν νομίζω ότι έχω να κάνω εγώ κάποιο σχόλιο. Έχουμε όμως την εκτίμηση ότι μπορούμε σχετικά σύντομα να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία. Αλλά δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο σε μια διαπραγμάτευση η οποία είναι, όπως καταλαβαίνετε, και δύσκολη και σύνθετη και έχει πάρα πολλές πλευρές που επηρεάζονται αρνητικά από δηλώσεις που μπορεί να κάνει κάποιος.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σε πόσο χρόνο βλέπετε να ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία;

ΚΑΨΗΣ: Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη, αλλά είναι ζήτημα των επόμενων εβδομάδων. Δεν μπορεί να καθυστερήσει αυτό πάρα πολύ.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, οι δηλώσεις σας περί «κόκκινων γραμμών» που αφορούν τη δανειακή σύμβαση , έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με την έννοια ότι θεωρούν πολλές πλευρές ότι μονίμως επισημαίνουμε ποιες «κόκκινες γραμμές» μας βάζουν οι απέναντι, δηλαδή οι δανειστές και οι ίδιοι δεν βάζουμε «κόκκινες γραμμές». Και σήμερα, για να ολοκληρώσω το ερώτημά μου, ασκείται μια κριτική σε αρκετές από τις εφημερίδες που διάβασα, προς τον Πρωθυπουργό, ότι δεν ακολουθεί μια γραμμή αντίστοιχη, για παράδειγμα, με αυτή του κυρίου Μόντι. «ΤΑ ΝΕΑ» , ας πούμε, γράφουν στον κύριο Παπαδήμο σήμερα « κάντο όπως ο Μόντι», που πήγε στο Βερολίνο και χάραξε «κόκκινη γραμμή» για τις θυσίες των συμπολιτών του.

ΚΑΨΗΣ: Νομίζω ότι το να διακηρύσσουμε «κόκκινες γραμμές», είναι δευτερεύον. Το ουσιαστικό είναι να κάνουμε μια σοβαρή και ολοκληρωμένη διαπραγμάτευση. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο παρά πέντε της δανειακής σύμβασης. Έχουμε ήδη ένα πρόγραμμα μπροστά μας, το οποίο έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να προχωρήσουμε. Έχουμε τεράστια προβλήματα, τα ξέρουμε και πρέπει να βρούμε λύσεις. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Το να μιλούμε για «κόκκινες γραμμές» μόνο και μόνο για να υπάρξουν κάποιες εντυπώσεις, δεν έχει κανένα νόημα. Προφανώς, η κυβέρνηση, σε πάρα πολλά ζητήματα, θα επιδιώξει να μην κάνει κινήσεις οι οποίες θα βλάψουν τα συμφέροντα της χώρας μας. Αλλά, το να τις διακηρύσσουμε, δεν έχει νόημα. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτά τα πράγματα.

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Καψή, εγώ διαβάζω σήμερα, για παράδειγμα, στην πρώτη σελίδα του «ΕΘΝΟΥΣ», τα εφιαλτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, οι οποίες την τελευταία τριετία έχουν αυξητική τάση, με ανησυχητικό ρυθμό. Παράλληλα, την ίδια ώρα που αυτά τ
Keywords
Τυχαία Θέματα