Ψήφος με ψυχρό αίμα και το χέρι στην καρδιά

Γράφει ο Παναγιώτης Κοκκόρης
Οικονομολόγος - Υποψήφιος
Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

Μερικές σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας πριν από την προσφυγή στην επαναληπτική κάλπη. Αντικειμενικά, χωρίς πάθος, χωρίς φόβο, χωρίς πανικό.
Παρακολουθήσαμε όλοι με έντονο προβληματισμό να ναυαγεί ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων για την ανάδειξη κυβέρνησης που επιχείρησε με πρωτοβουλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δυστυχώς οι.....
πολιτικοί μας αρχηγοί δεν μπόρεσαν να συντονιστούν
και να συναινέσουν μπροστά στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης.
Η σκυτάλη δόθηκε πάλι στο λαό. Νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση, όλοι, ως ενεργοί πολίτες να δούμε τα πράγματα καθαρά και χωρίς να μας τυφλώνει το κομματικό συμφέρον, οι προσωπικές φιλοδοξίες και ο πολιτικός μας προσανατολισμός.
Λίγες εβδομάδες πριν από τη δεύτερη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση, η Ελλάδα, η κοινωνία, οι Έλληνες βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας μας.
Σε μια εποχή που φαίνονται τα πάντα να καταρρέουν και να γκρεμίζονται έχουμε χρέος να σκεφτούμε με ψυχρό το αίμα και το χέρι στην καρδιά.
Ποια είναι η Ελλάδα και η Ευρώπη που θέλουμε, ποιο είναι το μέλλον που θέλουμε για την πατρίδα, για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας.
Είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα παρασυρθεί ούτε από τις σειρήνες που υπόσχονται πολλά, ούτε θα υποκύψει στα διλήμματα και στις φοβέρες.
Η απάντηση του θα είναι σοφή. Για άλλη μια φορά, θα δώσει τη λύση, γιατί στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα!
Το σημαντικότερο είναι, από την επόμενη μέρα να μην ξεχάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τα διδάγματα που προκύπτουν από την μακρά εκλογική αναμέτρηση που στιγμάτισε και θα στιγματίσει στη συνέχεια ακόμη περισσότερο την μετά την μεταπολίτευση πορεία του Έθνους μας:
Συναίνεση, σύγκλιση, εθνική συνεννόηση. Ας έχουν αυτές τις τρεις λέξεις στο μυαλό τους, γιατί μπορεί να αποτελέσουν σωτήριες αχτίδες φωτός εάν τα σκοτεινά σύννεφα της διχόνοιας, απειλήσουν τον ορίζοντα της πατρίδας μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα