Προϋπολογισμός αβεβαιότητας και λιτότητας

«Ο προϋπολογισμός του 2012 έχει καταρτιστεί σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από το βήμα της Βουλής και τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μία ιστορική συγκυρία, μεγίστης εθνικής ευθύνης. Οι περιστάσεις απαιτούν να...
υπερβούμε τις δυνάμεις μας
και να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας», λίγο πριν από την ψήφιση με 258 ψήφους υπέρ ο προϋπολογισμός για το 2012.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες του προϋπολογισμού, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε: «Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ένας δύσκολος προϋπολογισμός. Έχει φιλόδοξους στόχους και πρέπει να εκτελεστεί σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεσαι από αβεβαιότητα. Πρέπει όμως να πετύχουμε τους στόχους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μεμψιμοιρούμε ούτε να συνεχίσουμε την τακτική των αλληλοκατηγοριών για το παρελθόν, για το ποιος φταίει και το ποιος δεν φταίει. Η επιτυχία είναι υπόθεση όλων μας».
«Με την επιτυχή εκτέλεση του προϋπολογισμού θα δημιουργηθούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υπέρβαση της κρίσης. Αυτό απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Απαιτεί συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Οι πολίτες θα εκτιμήσουν την προσπάθεια των πολιτικών δυνάμεων. Η κρίση στη χώρας μας δεν είναι μία μπόρα που σύντομα θα περάσει. Θα έχει διάρκεια. Γιατί είναι το αποτέλεσμα συσσώρευσης λαθών και παραλείψεων. Θα πάρει χρόνο και θα έχει κόστος. Ωστόσο, το θετικό αποτέλεσμα θα γίνει βαθμιαία ορατό».

http://www.dailynews24.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα