ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Ελαβα - όπως πολλά ιστολόγια - ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πειραιώς αναφορικά με τη λέσχη Μπίντελμεπργκ.

Δεν τη δημοσίευσα για πολλούς λόγους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Καταρχήν είναι πολύ εκτενής και.....
αποφεύγω συστηματικά να δημοσιεύω εκτενή κείμενα - όσον αξιόλογα και αν είναι - επειδή γνωρίζω ότι ΔΕΝ διαβάζονται. Γι’ αυτό - όταν είναι εντελώς απαραίτητο - δημοσιεύω επιλεκτικά αποσπάσματα από αυτά ή ολόκληρο το κείμενο σε συνέχειες με αυθαίρετη επεξεργασία που του κάνω.

Στη συγκεκριμένη
περίπτωση όμως δεν συμφωνώ με το πειρεχόμενο της ανακοίνωσης της Μητροπολέως Πειραιώς.

Για πολλούς λόγους.

ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ
________________

Καταρχήν πάνυ ή τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό προς τους Θεοδωράκη, Μπέη και Κασιμάτη. Ο ένας βεβαίως είναι εκ των καλύτερων μουσικοσυνθετών της νεώτερης Ελλάδας που δόξασε την πατρίδα μας με τις μουσικές συνθέσεις του.

Ο παπα-Κώστας Μπέης είναι διαπρεπής νομικός και ο κ. Κασιμάτης διακεκριμένος συνταγματολόγος, αλλά πολιτικά και οι τρεις είναι με τον επειεκέστερο δυνατόν χαρακτηρισμό ύποπτοι.

Ο ένας ανήκει σε άθεη μαρξιστική φιλοσοφία, και οι αλλοι δύο υπήρξαν στενοί συνεργάτες του μεγαλύτερου δημαγωγού του Ελληνισμού από την εποχή του Κλέωνα που κατάστρεψε την Ελλάδα. Οι δικές του ανερμάτιστες πολιτικές επιλογές μας έφεραν στο σημερινό χάος και στη σημερινή κατάντια.

Δυστυχώς ο Σεβασμιότατος επαινεί στην ανακοίνωσή του τους τρεις αυτούς πρωταγωνιστές των “αγανακτισμένων” πολιτών, χωρίς καν να αναφέρει επιφυλάξεις γι’ αυτά τα πρόσωπα. Ούτε καν για τον συγκρητιστή και Νεοβαρλααμίτη παπα -Κώστα Μπέη.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
_____________

Αλλά πέραν αυτού έχω βαθύτερες αντιρρήσεις για την ανακοίνωση του Σεβασμιότατου.

Δεν είναι δυνατόν να αποδίδουμε πάντοτε και για όλα ευθύνες σε κάποιες λέσχες, σε κάποιους σιωνισμούς και σε κάποιες μασονικές στοές, σε κάποια ΔΝΤ, σε κάποιες Ευρωπαικές Ενώσεις και σε κάποιες σκοτεινές δυνάμεις τα κακά που μας βρίσκουν και να αρνούμαστε να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες.

Η Λέσχη Μπίντελμπργκ, η Μασωνία, ο Σιωνισμός, κτλ. είναι αυτοί που είναι και ΔΕΝ πρόκεται να αλλάξουν επειδή το θέλουμε εμείς. Θα επισημαίνουμε φυσικά τον αντιχριστιανικό τους χαρακτήρα και τις επικίνδυνές τους επιδιώξεις αλλά μέχρις εκεί.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;
____________

Από εκεί και πέραν πρέπει να δούμε τι πρέπει εμείς να κάνουμε.

Ας αρχίσουμε από το πρώτον ου έστιν χρεία.

Πόσο αγαπούμε αληθινά τον Χριστό και την Εκκλησία Του;

Πόσο είμαστε πρόθυμοι να ομολογήσουμε το Χριστό σε βάρος των προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών μας συμφερόντων;

Τι σχέση έχει η λέσχη Μπίντελμεργκ με την ελαστική συνείδηση όσων επισκόπων κά
Keywords
Τυχαία Θέματα