Προϊόν λογοκλοπής η διατριβή του Γερμανού υπουργού Γκούτενμπεργκ

Ο υπουργός παραιτήθηκε τον περασμένο Μάρτιο 

Το Πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ επιβεβαίωσε ότι η διδακτορική διατριβή το Γερμανού πρώην υπουργού Άμυνας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ ήταν προϊόν λογοκλοπής, παρά τις αρχικές του δηλώσεις ότι η.....
αντιγραφή έγινε ακούσια.

Ο Γκούτενμπεργκ, πρώην υπουργός Άμυνας, ζήτησε τον Φεβρουάριο του 2006 το πτυχίο του να ανακληθεί και παραιτήθηκε από το αξίωμά του τον περασμένο Μάρτιο αφότου ερευνητές ανακάλυψαν αντιγραφή αποσπασμάτων από άλλο κείμενο στη διατριβή του.


Το Πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ θα δημοσιεύσει μια 40σελιδη έκθεση σχετικά με την περίπτωση αυτή την Τετάρτη. Σε μια σύντομη πρώτη δήλωση, το Πανεπιστήμιο απέρριψε τον ισχυρισμό του Γκούτεμπεργκ ότι η αντιγραφή έγινε ακούσια.

Όπως επισημαίνεται: «μετά από ενδελεχή έρευνα των ισχυρισμών κατά της διατριβής του, η επιτροπή διαπιστώνει ότι προφανώς ο Γκούτενμπεργκ παραβίασε τα πρότυπα ορθής ακαδημαϊκής πρακτικής και σκόπιμα έκανε λογοκλοπή».

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τα αποσπάσματα που θεωρεί ως λογοκλοπή είναι διάσπαρτα σε όλο το κείμενο της διατριβής, η οποία αναλύει την μάταιη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετήσει ένα Σύνταγμα.

Ο πρώην υπουργός είχε απλώς ελαφρά την αρχική σειρά των λέξεων ή χρησιμοποίησε συνώνυμα. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στην ενσωμάτωση στη διατριβή ενός κειμένου της ομοσπονδιακής υπηρεσίας κοινοβουλευτικής έρευνας.

Η έκθεση επικρίνει επίσης τον επιβλέποντα την διδακτορική διατριβή, Πέτερ Χέμπερλε, και τον δεύτερο βαθμολογητή, Ρούντολφ Στράιντς, για την απονομή στην διατριβή βαθμού summa cum laude (άριστα μετ΄επαίνων). Η επιτροπή δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να δει κάποιες εξαιρετικές ιδέες στη διατριβή που να δικαιολογούν αυτήν την βαθμολογία.

Ο Γκούτενμπεργκ, 39 ετών, ο οποίος θεωρήθηκε ως ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της σύντομης πολιτικής καριέρας του, έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή. Είναι βαρόνος με οικογενειακό πύργο στη Βαυαρία και είναι παντρεμένος με μια απόγονο του Ότο φον Μπίσμαρκ, πρώην καγκελάριου της Γερμανίας.

/tech.pathfinderΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα