Πρώην δικαστής και συγγραφέας του βιβλίου “Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας” Θόδωρος Παναγόπουλος

"Τα παθήματα του παρελθόντος γίνονται μαθήματα, αρκεί να τα γνωρίζουν άρχοντες και λαός"

Ο πρώην δικαστής και συγγραφέας του βιβλίου “Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας” Θόδωρος Παναγόπουλος μιλά στην καθημερινή εφημερίδα της Κρήτης “Πατρίς” για το βιβλίο Ιστορίας που έγραψε.

“Η σημερινή πραγματικότητα δεν διαφέρει από το 1821, ακόμα και....
σήμερα διορίζονται ράφτες υπουργοί
και ναύτες στρατηγοί...”

Δυστυχώς, η ιστορία που μας διδάσκουν είναι εν πολλοίς, μια εικονική, κατασκευασμένη, παραποιημένη ιστορία, που εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Αυτές τις διαστρεβλώσεις, τις παραποιήσεις, τα ψέματα σκέφτηκα νʼ αποκαλύψω με το βιβλίο μου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο του Θεόδωρου Παναγόπουλου με τίτλο «Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ενάλιος».

Ο συγγραφέας του βιβλίου, τέως δικαστής και δικηγόρος Ηρακλείου, τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε συστηματικά με την ιστορική έρευνα, σε μια προσπάθεια να βρει την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα της Επανάστασης του ʼ21, όπως αυτά παρουσιάζονται μέχρι σήμερα. Μέσα από την έρευνά του εντόπισε και παρουσιάζει στο βιβλίο του, άγνωστες σελίδες σχετικά με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

Η ιστορία ήταν πάντοτε το χόμπι του Θεόδωρου Παναγόπουλου, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου να ψάχνει και νʼ αναζητά το πώς και γιατί τα ιστορικά πρόσωπα έδρασαν έτσι ή αλλιώς, ή γιατί τα ιστορικά γεγονότα συνέβησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πατρίς», έχει ήδη έτοιμο το επόμενο βιβλίο του, το οποίο, όπως λέει «αφορά στη σχέση γυναίκας - πατριαρχίας - θρησκείας διαχρονικά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και την υποταγή της γυναίκας στα εξουσιαστικά συστήματα μιας πατριαρχικής κοινωνίας και μιας καταπιεστικής θρησκείας, μέσα στις οποίες το γυναικείο στοιχείο καταπιέστηκε και θεωρήθηκε κατώτερο από το ανδρικό, γιατί σύμφωνα με την κρατούσα θρησκευτική αντίληψη η γυναίκα πλάστηκε από το πλευρό του άνδρα». Αυτή τη σκοταδιστική άποψη επιχειρεί νʼ ανατρέψει ο συγγραφέας και να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε αιώνες τώρα σε βάρος της γυναίκας, εξισώνοντάς την απόλυτα με τον άνδρα.

Η συνέντευξη με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο έχει ως εξής:

Ερώτηση: Το βιβλίο σας «Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας» παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα. Δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ιστορικό δοκίμιο. Μοιάζει σχεδόν με ιστορικοπολιτική ανάλυση της εποχής του ʼ21.

Απάντηση: Δεν ξέρω πώς μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς, αλλά το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε κάποιες άγνωστες σελίδες γύρω από την επανάσταση του ʼ21. Δηλαδή σε διάφορα γεγονότα που αποσιώπησε, απέκρυψε και παραποίησε η επίσημη ιστορία, τα οποία όμως προκύπτουν μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των αγωνιστών, των αυτοπτών μαρτύρων και των ξένων ταξιδιωτών εκείνης της εποχής. Δυστυχώς, η ιστορία που μας διδάσκουν είναι εν πολλοίς, μια εικονική, κατασκευ
Keywords
Αναζητήσεις
παναγοπουλοσ δικηγοροσ, παναγοπουλος θεοδωρος δηκιγορος
Τυχαία Θέματα