Λαμπρινίδης για ΑΟΖ:«Είναι δικαίωμα της Ελλάδας και θα το εξασκήσει όποτε κρίνει»

Την οδό του προκατόχου του, όσον αφορά τον καθορισμό της ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου, ακολουθεί και ο νυν υπουργός Εξωτερικών, κ. Λαμπρινίδης.
Σε πρωινές του δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ερωτώμενος για το τι μέλει γενέσθαι στο συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Λαμπρινίδης ούτε λίγο ,ούτε πολύ έθεσε το συγκεκριμένο
ζήτημα στις γνωστές ελληνικές καλένδες, ή στο....
πάλαι ποτέ χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού τόνισε πως «είναι δικαίωμα της Ελλάδας και θα το εξασκήσει όποτε κρίνει».
Όσο δε για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας υπογράμμισε την πάγια και διαχρονική θέση της Ελλάδας περί της προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, αποκαλύπτοντας, πάντως, πως στην τρέχουσα χρονική συγκυρία Τουρκία και Ελλάδα, διεξάγουν διαπραγματεύσεις για το συγκεκριμένο θέμα. «Αν δεν λυθεί τότε βούληση της κυβέρνησης είναι η κοινή προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης», είπε.

Αναφερόμενος στην αρνητική οικονομική κατάσταση στη χώρα και στις ενδεχόμενες επιπτώσεις αυτού του γεγονότος στα εθνικά θέματα και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, τόνισε πως «κανένα εθνικό θέμα δεν κινδυνεύει εξαιτίας του γεγονότος ότι η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη» και επισήμανε, σχετικά με τα Βαλκάνια, ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν απεμπολεί τον ρόλο της αλλά «αναζητούμε τον τρόπο να επανέλθουμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλοι προσβλέπουν σε αυτό».

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα