ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

Πιστεύω ότι θα υπάρχουν γραφεία στοιχημάτων στο εξωτερικό τα οποία θα στοιχηματίζουν για το πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. Για το ποτέ θα μπορέσει να εκφραστεί ο λαός. Αν πράγματι υπάρχει στοίχημα κάποιοι θα βγάλουν πολλά λεφτά. Αυτοί θα είναι πιστεύω οι δανειστές μας.

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί ημερομηνίες απλά για να .....
υπάρχει κουβέντα, είναι και
αυτό πιστεύω ένα όπλο στα χέρια των κυβερνώντων για να ξεγελούν τον λαό στρέφοντας αλλού την προσοχή του και πίσω από την πλάτη του να περνούν τα απάνθρωπα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές μας. Βλέπετε η κυβέρνηση λειτουργεί ως εκτελεστής εντολών και όχι ως Ελληνική κυβέρνηση, τα δίνει όλα για να ικανοποιήσει την αδηφαγία της τρόικα.

Θα αναφέρω μερικές (από τις πολλές) ενδεικτικές αντικρουόμενες δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης και μελών της.

Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου για δύο χρόνια τάχθηκε ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (03-02-12). Άρα εκλογές το 2013.

Να συνεχίσω με τον αρχηγό της ΝΔ Αντ. Σαμαρά:
Την επιθυμία του να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει σε συνέντευξή του, στο «Βήμα της Κυριακής» (04-12-11), αν και επισημαίνει πως «δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο, ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει»
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια, για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα», είπε, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο (15-12-11). Και ξεκαθάρισε οριστικά ο βίος της είναι «δύο μήνες και τέλος» (δηλ. 19-02-12).
«Είχαμε προσδιορίσει ως καταλληλότερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου, αν η συμφωνία ανταλλαγή ομολόγων λήξει νωρίτερα μπορούν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Αν χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα, τότε μπορούν οι εκλογές να καθυστερήσουν λίγο ακόμα. Αλλά να εξηγούμαστε, όχι μετά το Πάσχα» αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News ο κ. Σαμαράς (01-01-12).
Να φτάσω και στον κ. Καρατζαφέρη:
Αυτοκτονία χαρακτήρισε, το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, προτού ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις Real Fm (19-12-11).
Κατά των πρόωρων εκλογών (άρα 2013;) τάσσεται με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» (26-02-12), τονίζοντας ότι «αν γίνουν τώρα θα είναι για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια κάποιων» (εννοώντας μάλλον τον κ. Σαμαρά).
Τι λένε μέλη της κυβέρνησης για το θέμα;
Yπέρ της επιμήκυνσης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου τάχθηκε από τη Φρανκφούρτη (16-02-12) ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Keywords
Τυχαία Θέματα