Ποιοί και γιατί υποκινούν τον οικουμενισμό και με τι ανταλλάγματα!

Κατά περίεργο τρόπο και παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται στους κόλπους των Ορθοδόξων Χριστιανών αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι ανούσιες οικουμενιστικές συναντήσεις και οι απαράδεκτοι εκκοσμικευμένοι ψευτο -θεολογικοί διάλογοι.
Παρατηρείται ωστόσο το τελευταίο διάστημα μία ιδιαίτερη βιασύνη και μία έντονη παγκοσμίως κινητικότητα που αποσκοπεί κατά τη γνώμη μας σε μία κεκαλυμμένη χαλαρή ένωση των.....
χριστιανικών ομολογιών σε ένα δηλαδή ιδιότυπο αχταρμά ανάλογο μ' αυτό που ισχύει στις τεκτονικές στοές του άρχοντα του σκότους.
Δυστυχώς πολλοί Ορθόδοξοι ταγοί παγιδεύονται
από τις μηχανορραφίες του διαβόλου και προτιμούν από το να αρέσουν στον Θεό ως καλύτερο το να αρέσουν στον κόσμο.
Το γεγονός αυτό τους υποκινεί στο να εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα όπως λ. χ. ο εμετικός όρος περί δήθεν μεταπατερικής θεολογίας, που συνιστά βαρύτατη βλασφημία σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία ή η όψιμη ανακάλυψη αυτών των στοιχείων που δήθεν μας ενώνουν με τους άλλους ή η εξασφάλιση μιας υποκριτικής -φαρισαϊκής παγκόσμιας ειρήνης κ.ο.κ. για να δικαιολογούν τον αποπροσανατολισμό τους από τον Παράδεισο και την αγιότητα!

Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο το κοσμικό εντάσσονται απαράδεκτες στην κυριολεξία συμπεριφορές αμιγώς εκκοσμικευμένων σε αντιλήψεις ορθοδόξων έναντι όσων προτάσσουν την αγιότητα και τον Παράδεισο.
Περιλαμβάνονται ακόμη ανούσια μηνύματα περί ειρήνης και καταλλαγής, αδιάφορα συνέδρια επίδειξης όπως λ. χ. αυτά που αφορούν το τεχνητό οικολογικό πρόβλημα και διάφορα άλλα παρόμοια σύγχρονα φθηνο- μασκαρέματα που προσβάλλουν την Αγία Εκκλησία και θέτουν σε κίνδυνο τη σωτηρία των πιστών... προκαλώντας διχασμούς και ρήξεις κι' άλλα τινά.

Η ανωτέρω αυτή νοοτροπία δικαιολογεί λ.χ. μουσουλμάνο ανάδοχο σε βάπτιση ορθοδόξου χριστιανού!!! Η νοοτροπία αυτή δικαιολογεί εκπτώσεις στο καθεστώς της νηστείας της Εκκλησίας για να μην προσβληθούν οι κακόδοξοι η για να αποφύγουμε να μας εκλάβουν ως φανατικούς χριστιανούς.
Η νοοτροπία αυτή δικαιολογεί την παρουσία κακόδοξων, αιρετικών και αντίχριστων στα μυστήρια της Αγίας Εκκλησίας μας ενώ οι Πατέρες μας ορίζουν ως προϋπόθεση για τους κατηχουμένους την έξοδο από το ναό (όσοι κατηχούμενοι προέλθετε...)πριν τον χειρουβικό ύμνο!
Η νοοτροπία αυτή δικαιολογεί φαρισαϊκά σφιχταγκαλιάσματα θρησκευτικών ηγετών για το θεαθήναι που κυρίως αποβλέπουν σε αναγνώριση της κοσμικής τους εξουσίας... Η νοοτροπία αυτή δικαιολογεί την αλλοίωση της πίστης και τις εκπτώσεις από τα όσα ορίζουν η Αγία Γραφή και οι Οικουμενικές Σύνοδοι στο όνομα της εξασφάλισης μίας χούφτας στην κυριολεξία χρήματος!

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν σήμερα οι θιασώτες του οικουμενισμού πρόταξε την αγιότητα του βίου και το παράδειγμα. Η αγιότητα συνοδεύεται με την θυσία, την ίαση ψυχής και σώματος, την τριαδική παρουσία, την ειρήνη, το έλεος, την ταπείνωση, την ανιδιοτελή αγάπη ένώ όλα συνοψίζονται στο θαύμα, ως δωρεά της ζέουσας πίστεως. Όλα αυτ
Keywords
Τυχαία Θέματα