Ποια…συνεργασία;

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΑΣΚΙΖΟΥΝ να μας σώσουν και κανένας τους δεν ομολογεί πως δεν θέλει να κυβερνήσει. Και τρέχουν για το κόμμα και τα ποσοστά τους, μη τους φάει ο διπλανός. Πως δήθεν φταίει ο απέναντι για την ακυβερνησία και το βήμα στο κενό. Ωστόσο, η κωμωδία τελειώνει και ακολουθεί το δράμα. Με ηθικούς αυτουργούς τα ευφάνταστα παλικάρια (και τις νιες) που θα πούλαγαν και τη μάνα τους για την επανεκλογή. Γι αυτό και δεν....
έστρεξαν για τεχνοκράτες που θα παρέδιδαν στην ώρα τους, χωρίς μελοδραματισμούς και κλάματα.
ΑΣ
ξεκινήσουμε απ’ το ενδεχόμενο της «νίκης» της Ν.Δ. Με τα μπόνους να την οδηγούν στον προθάλαμο και μια «ψιλή» σπρωξιά να τη ρίχνουν στον…παράδεισο. Θρονιάζονται οι «σεμνοί και ταπεινοί», μοιράζονται αμιγώς υπουργεία, ονειρεύονται και σχεδιάζουν, αλλά…χωρίς τον ξενοδόχο. Πότε κυβέρνησε παράταξη χωρίς τη λυσσώδη αντίδραση των αντιπάλων; Και θα’ ναι αντίπαλοί της όλοι οι υπόλοιποι. Ανάμεσά τους κι εκείνοι που καμώθηκαν πως ήθελαν να κυβερνήσουν, αλλά της έστρωσαν το τεχνητό οφσάιντ. Για να κατακλύσουν τους δρόμους. Το ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς με τους γνωστούς αφορισμούς για την πλουτοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ για…επανάσταση (με παροτρύνσεις τύπου Αμυρά για αντάρτικο πόλεων). Το (ανύπαρκτο) ΠΑΣΟΚ θα θέλει αλλά δεν θα μπορεί και οι λοιπές δυνάμεις στον…αγώνα κι αυτές.
ΑΝ κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κι αυτός δεν θα καλοπεράσει. Με τους «ηττημένους» απέναντι σε «αγώνα» μέχρις εσχάτων και με την απειρία των ανθρώπων του να αυξάνει σωρευτικά τα λάθη του(ς), εκμεταλλεύσιμα απ’ τον αντίπαλο που θα καραδοκεί…
ΑΥΤΟΙ, λοιπόν, οι…κοσμαγάπητοι κομματικοί σχηματισμοί που γέννησαν «πατριώτες» των μεγάλων λόγων και της μηδαμινής συνεργασίας, οφείλουν να κάνουν ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες εκλογές του Μάη και μα έσυραν στις επόμενες. Να αναλάβουν υπουργεία «καταστροφικά». Να στραπατσάρουν τη «μούρη» τους σε πόστα ευθύνης κι εμείς, ως αποδέκτες της δράσης και των ιδεών τους, θα αξιολογήσουμε άτομα, κόμματα και ιδεολογίες. Να προχωρήσουν χωρίς ταμπελάκια και χρώματα για λυτρωμό, να μας πείσουν πως ενώθηκαν για την Ελλάδα που ακροβατεί, για τους…οπαδούς της «Εθνικής Ελλάδος».
ΝΑ δεις που τίποτα δεν πρόκειται να κάνουν, γιατί όλα ξεκινούν απ’ τη λύσσα της επανεκλογής. Για το ελκυστικό «επάγγελμα» που θα το κάνουν ελκυστικότερο, όταν θα κάνει ξαστεριά και θα στηθεί στα πόδια της η Ελλάδα. Μόλις σιάξει το κλίμα και στρώσουν τα οικονομικά μας (με δανεικά). Όταν κανένας πια δεν θα απειλεί να «κάψει τη Βουλή» και δεν θα τους γυροφέρνει με το…κεσεδάκι (και τη μπογιά) στο χέρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα