Ο αντιαιρετικός λογοκρίτης του διαδικτύου και η πολιτική διαφώτιση

Ο αντιαιρετικός λογοκρίτης του διαδικτύου (Αντιαιρετικό Εγκόλπιο) έκανε πολύ καλά να μας ενημερώσει για τις "δοξασίες" του νεοεισελθόντος στη Βουλή κόμματος της Χρυσής Αυγής (*). Παράλειψη όμως ήταν να μη μας πει ότι όλες αυτές τις "δοξασίες" τις είχαν και τις έχουν σαν ιδεολογικό υπόβαθρο όλα τα κόμματα, που άλλα κυβέρνησαν - ή αντιπολιτευτικά συγκυβέρνησαν - τη .....
δυστυχισμένη πατρίδα μας. Αυτούς, και αυτά, ψηφίζαμε όλα τα
χρόνια

Ήταν, βλέπετε, πολιτικά έμπειροι οι εντός Βουλής διαπρέψαντες και όχι άπειροι, όπως αυτοί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι με θεολογικές γνώσεις μαθητών Λυκείου, είχαν την αφέλεια να δώσουν το στίγμα τους. Οι πολιτικά έμπειροι κυβερνήτες μας ακολουθούσαν το δόγμα "υπάρχουν αυτά που λέγονται, αλλά δεν γίνονται, και γίνονται, αλλά δεν λέγονται". Όλοι τους ήταν και είναι υποταγμένοι στο νεοταξικό ολοκληρωτισμό, την απολυταρχία και το φασισμό που κρύβει στα σωθικά του. Καθότι όμως έξυπνοι αυτό δεν το έλεγαν. Το έκαναν!
Έχουμε λοιπόν τώρα τη Χρυσή Αυγή, που μας έδωσε το δικό της στίγμα. Ε, τότε, γιατί να μην το πάρουμε αυτό σαν τη πρώτη εκδοχή του πολιτικού δόγματος, όπου ενδέχεται "να λες, χωρίς να πράττεις"; Τόσα χρόνια οι άλλοι έπρατταν χωρίς να μας λένε τίποτα, έπρεπε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε για να τους καταλάβουμε.

Έχω λοιπόν την αίσθηση - μπορεί να είναι και ψευδαίσθηση - ότι ο λόγος για τον οποίο σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο διαφωτίζει τους ψηφοφόρους για τι ποιόν της Χρυσής Αυγής, είναι διότι δεν θέλουν να χαλάσει το "δόγμα" τους, η αρχή τους : Να πράττουν χωρίς να δίνουν σε κανένα λογαριασμό για τις πράξεις τους. Αυτός είναι ο κρυφός όρκος υποταγής, που έχουν δώσει στα αφεντικά τους. Ίσως, να είναι κι αυτό δική μου ψευδαίσθηση, μπορεί, δεν ξέρω.

(*) http://www.egolpion.com/nazi_diwxeis.el.aspx
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_11.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα