Πεισθήκατε ?????

Την Τρίτη θα ψηφίσετε την επαίσχυντο δανειακή σύμβαση μαζί με τα παραρτήματα της, που δένει πισθάγκωνα την χώρα μας για 10ετίες .
Τι άλλο από αυτό υπονοούσε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Έλενα Παναρίτη όταν στην αρμόδια επιτροπή της βουλής
,εν εξάλω καταστάσει, κουνώντας δεξιά και αριστερά τα έγγραφα , με οργισμένο ύφος απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο της επιτροπής .
« Πρέπει να.....
ομολογήσω κύριε πρόεδρε ότι είμαι – το λιγότερο που μπορώ να πω- μπερδεμένη. Ποιο είναι ακριβώς το δίλημμα για το οποίο ήρθαμε εδώ για να δώσουμε κάποια άποψη; Χρεοκοπία με σώσιμο; Εάν πραγματικά, διαβάζοντας αυτά τα χαρτιά από το πρωί , το θεωρείτε αυτό σώσιμο, θα ήθελα να μου το εξηγήσετε καλύτερα. Κύριε Υπουργέ βοηθήστε με.
Αυτό το μνημόνιο στηρίζεται σε μία συνέχεια δημοσιονομικών μέτρων που αποδείχτηκαν στο προηγούμενο μνημόνιο ότι ήταν η απάντηση σε μία λάθος διάγνωση της κρίσης. Και μα πάντα κάθε τρεις μήνες χρειαζόταν να παίρνουμε καινούργια μέτρα για να δοθεί η δόση. Τι μας λέει εμάς ότι θα μπορέσουμε να στοχεύσουμε βιώσιμα σ αυτούς τους καινούργιους δείκτες μέσα σε τρεις μήνες;
Μα το μνημόνιο δεν έχει πουθενά ούτε μισό δομικό μέτρο. Που είναι η μείωση της γραφειοκρατίας; Της πολυνομίας; Που είναι οι συγχωνεύσεις;
Μα που ακούστηκε ότι όλο αυτό το δανειακό πλαίσιο θα είναι κάτω από το αγγλικό δίκαιο;
Και έχει διαρρεύσει στους υπόλοιπους συναδέλφους μας ότι αυτό δεν είναι θέμα. Γιατί μπορεί να πάει σε αγγλικό δίκαιο, αλλά θα εκδικασθεί στην Ελλάδα. Μέγα λάθος! Δεν θα εκδικασθεί στην Ελλάδα. Διαβάστε το! Θα εκδικασθεί στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου. Θα εκδικασθεί όχι μόνο στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, αλλά σε όποια άλλα δικαστήρια θελήσει το EFSF να το εκδικάσει .
Παράλληλα, το εξηγεί καθαρότατα, είναι πάρα πολύ μικρή η παράγραφος, τρεις λέξεις. Πώς μου ζητάτε εμένα, που με φέρατε πριν από δυόμιση χρόνια να βοηθήσω στην καινοτομία της χώρας, να υπογράψω αύριο ή τη Δευτέρα το βράδυ, για αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω τι θα γίνει αν πούμε ναι σε αυτό το πράγμα;
Δηλαδή, σήμερα λέμε, ή χρεοκοπούμε σήμερα κάτω από δική μας βούληση ή θα χρεοκοπήσουμε σε τρεις μήνες που δεν θα μπορούμε να χρεοκοπήσουμε, γιατί θα μας σέρνουν στα δικαστήρια και αν τώρα έχουμε εξευτελιστεί, έχουμε μηδαμινή δυνατότητα και δεν έχουμε καμία αξιοπρέπεια, τότε να δείτε πόση αξιοπρέπεια θα έχουμε. Θα μας τρέχουν στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου ή οπουδήποτε αλλού, γιατί το EFSF αποφάσισε και το γράφει ξεκάθαρα εδώ και θα δώσουμε τον παραγωγικό πλούτο της Ελλάδας σαν εγγύηση. Να, λοιπό, η εγγύηση που ζητούσε η Φινλανδία.
Δεν θα βγούμε από την κρίση εάν συνεχίσουμε τα δημοσιονομικά μέτρα.
Και είναι μεγάλο λάθος να λέτε ότι θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα και εγώ θέλω έγγραφη δέσμευση από την κυβέρνησή μας ότι δεν εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία - και πιθανόν κάποιος από την επιτροπή να την διαβεβαίωσε ότι αυτό το λέει η τρόικα - και απάντησε ευθέως ότι εγώ δεν είμαι βουλευτής της τρόικας.
Μήπως όλα αυτά με τους μισθούς , τις συντ
Keywords
Τυχαία Θέματα