Παπανδρέου ή Τάνκς;

Γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 70 ζούσε στις ακτές της ανατολικής μεσογείου μία αρχόντισσα που την έλεγαν Ελλάδα.

-Θα σε κάνουμε μεγάλο κράτος αρχόντισσα!, κάποιοι ανόητοι στρατιωτικοί της είπαν. Αυτοί έκαναν ψεύτικο πόλεμο με μία άσχημη μάγισσα που την έλεγαν Τουρκιά. Ο λόγος ήταν για μιά πανέμορφη Ελληνίδα κόρη, την Κύπρο, που ήταν μακριά από την μάνα της Ελλάδα. Όμως ο πόλεμος
δεν ήταν καλά οργανωμένος και η Κύπρος, η....
πανέμορφη κόρη πιάστηκε και βιάστηκε από τα παιδιά της άσχημης μάγισσας. Έτσι έφυγαν οι ανόητοι στρατιωτικοί και πολλοί τους μπήκανε φυλακή.

Έπειτα πλησίασε την τραυματισμένη αρχόντισσα Ελλάδα κάποιος ψηλός και όμορφος πολιτικός.
- Αρχόντισσα τιμώρησα τους ανόητους στρατιωτικούς. Άφησε με να σου δώσω το παλιό σου μεγαλείο, άσε με να σε κάνω ευρωπαία. Έτσι δεν θα ξανατρομάξεις από την άσχημη μάγισσα αλλά ούτε άλλο κακό θα σ'εύρη.
Έτσι η αρχόντισσα έγινε ευρωπαία. Πλέον δεν μπορούσε να είναι χωριατοπούλα και έβγαλε τ'αρχοντικά της φορέματα και ντύθηκε μοντέρνα, δηλαδή μισογδύθηκε. Έτσι προσέλκυσε και τουρίστες που ήθελαν να δούν τα κάλη της.

Κατόπιν την πλησίασε ένας μαλαγάνας πολιτικός και της είπε:
- Ελλάδα, καλά δεν περνάς;,θα σε κάνω πλούσια, θα γλεντάς, θα ξοδεύεις όσα λεφτά θέλεις, θα είσαι τρισευτυχισμένη!. Έτσι η πρώην αρχόντισσα δέχτηκε να πηγαίνει παρέα με κάποιους "κυρίους" που τους έλεγαν δανειστές. Αυτοί της έκαναν διάφορα και αυτή καθότανε διότι τα λεφτά ήταν πολλά.

Πέρασαν χρόνια και ξέφτισε η πρώην αρχόντισσα, η πρώην μοντέρνα νεαρή, η πρώην φίλη των δανειστών.

Τότε την προσέγγισε ο γυιός του μαλαγάνα πολιτικού, ένας κανονικός νταβατζής πολιτικός. Αυτός έβριζε όποιον καλό πολιτικό διαφωνούσε μαζί του. Έπιασε ο νταβατζής πολιτικός την Ελλάδα από τα μαλλιά και της είπε ξεδιάντροπα:
- Άκου να σου πώ μωρή!, δεν θα μας πας εσύ πίσω στην εποχή του 30' που ήσουν φτωχή αλλά τίμια. Αντί γι΄αυτό θέλω τα πανέμορφα παιδιά σου να τα βγάλω να κάνουν πεζοδρόμιο. Να τα απαυτώνει ο κάθε "κύριος"δανειστής, ο κάθε ξένος που θα μας επισκέπτεται. Έσκυψε η Ελλάδα το κεφάλι και έβαλε τα κλάμματα. Δεν ήθελε κάτι τέτοιο για τ'αγγελούδια της.
- Μην κλαίς, θα περάσεις καλά διότι χρήματα πολλά θα βγάλουμε από την εκπόρνευση των παιδιών σου!, της είπε γελώντας ο νταβατζής πολιτικός.
Η Ελλάδα σταμάτησε να κλαίει, θυμήθηκε ότι είχε από παλιά κρυμμένο στον κόρφο της ένα μαχαίρι. Πήγε κοντά στο νταβατζή πολιτικό και του χαμογέλασε. Άνοιξε τα χέρια της και τον αγκάλιασε.
- Δική μου αγάπη ήξερα πάντοτε ότι νοιάζεσαι γιά μένα. Ο νταβατζής πολιτικός χαλάρωσε καιτην αγκάλιασε. Αυτή πήγε να βγάλει το βυζί της έξω , να του δείξει ότι ήταν ακόμα όμορφη. Αυτός ξελιγωμένος κοιτούσε. Όμως αντί γιά βυζί βλέπει το μαχαίρι. Τραβιέται προς τα πίσω και τρέχει προς τους "κυρίους" δανειστές φωνάζοντας:
- Σώστε με, η Ελλάδα τρελλάθηκε!
- Κατέβασε τα τάνκς και σκότωσε αυτήν και τα παιδιά της!, απάντησαν κυνικά οι "κύριοι" δανειστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα