Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Μπήκαν στο μπάσκετ ξαφνικά, πορεύτηκαν σεμνά και έφυγαν ξαφνικά

Αναστάτωση στις τάξεις του μπασκετικού Ολυμπιακού αλλά και πολλά ερωτήματα προκλήθηκαν χθες ύστερα από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των ιδιοκτητών της ομάδας αδελφών Αγγελόπουλων που έκαναν επίσημα γνωστή την αποχώρησή τους από την ομάδα. Οι στυλοβάτες των ερυθρόλευκων στο μπάσκετ αποχωρούν τελεσίδικα από την ομάδα. 
Όπως δήλωσαν στην επιστολή τους: «αηδιασμένοι αποχωρούμε, με πόνο καρδιάς, από τον Ολυμπιακό μας και το Ελληνικό Μπάσκετ» αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση της διαιτησίας απέναντι στον Ολυμπιακό.
Η
απόφαση των δύο αδερφιών ήρθε σε μια κακή συγκυρία για τον ελληνικό αθλητισμό, έπειτα και από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια, όπου βρίσκονται εμπλεκόμενοι και μεγαλοπαράγοντες μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων...

Εντελώς συμπτωματικά οι Αγγελόπουλοι αναφέρουν στην επιστολή τους , «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέβαλε στο Δημόσιο μόνο για φόρους ποσό που πλησιάζει τα 50.000.000 δολάρια ΗΠΑ. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει άλλη ομάδα που έχει καταβάλλει αντίστοιχο ποσό την τελευταία 20ετία στην εφορία».

Όπως και να έχει τα δύο αδέρφια είχαν γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό και η συνδρομή τους είτε σε οικονομικό επίπεδο είτε σε υποστηρικτικό ήταν μεγαλειώδης κατά πολλούς και κατά τους ίδιους. Ωστόσο, ο Παναγιώτηςκαι ο Γιώργος Αγγελόπουλος επεξεργάζονταν καιρό αυτή την απόφαση. Ήδη εδώ και δύο μήνες είχαν βάλει dead line στα επιχειρηματικά τους σχέδια στο «Θρύλο» την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πράγμα που δεν έγινε πραγματικότητα και έτσι τα «σύννεφα» για ενδεχόμενη αποχώρησή τους πύκνωσαν.

 Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος εισήρθαν στο χώρο του μπάσκετ το 2004. Η μεγάλη τους αγάπη για τον Ολυμπιακό και ο στόχος τους να αναβαθμιστεί η ομάδα και στο άθλημα του μπάσκετ ήταν οι λόγοι που τους έκαναν να μην διστάσουν  να επωμιστούν το βαρύ φορτίο  της ιδιοκτησίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Αρκικά, το 2004 οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ενίσχυσαν οικονομικά τον Ολυμπιακό χωρίς ανταλλάγματα και εξασφαλίσεις. Μόλις το καλοκαίρι του 2009  ανέλαβαν το managementτης ομάδας, ενώ απέκτησαν τις μετοχές της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον Ιούλιο του 2009. Από τότε ο Ολυμπιακός γνώρισε διακρίσεις στο άθλημα που είχε χρόνια να δει, ωστόσο τα δύο αδέρφια δεν έμειναν ευχαριστημένα.

Φυσικά, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι οργανωμένοι οπαδοί του Θρύλου έπειτα από μια ήττα της ομάδας «επιτίθονταν» στους Αγγελοπουλέους γεγονός που ενοχλούσε πολύ τα δύο αδέρφια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος άλλαξαν ρότα τα σχέδια τους και για άλλους λόγους. Οι υποχρεώσεις τους στη Χαλυβουργική και διαχείριση ενός προγράμματος ΕΣΠΑ που θέλει να αναλάβει η εταιρία είναι μάλλον πρωτεύοντες στόχοι για τα αδέρφια, που διατηρούν ένα χαμηλών τόνων προφίλ τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και στις επιχειρηματικές τους επιλογές.

 
Αναμφίβολα, οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βγάζουν προς τα έξω μια μάλλον σπάνια για τα μεγάλα τζάκια εικόνα ήρεμης καθημερινής ζωής, μ
Keywords
Τυχαία Θέματα