Παπανδρέου: «Αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στο ευρωομόλογο»

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνέντευξη του στην Real News την Κυριακή αναφέρθηκε ξανά στην σημασία των ευρωομολόγων για την έξοδο από την κρίση.

«Πρέπει να υπάρξει στενότερη οικονομική συνεργασία» δήλωσε ο πρωθυπουργός και....
συμπλήρωσε σχετικά : "'Οχι μόνο για την έξοδο της Ευρώπης από τη σημερινή κρίση, αλλά και για την προοπτική της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας θεωρώ
επιβεβλημένη τη μεγαλύτερη εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας, από τη διαχείριση του χρέους μέσω των ευρωομολόγων μέχρι και την εναρμόνιση της φορολογικής πολιτικής".
Αναφερόμενος στις πρόσφατες ανακοινώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel και του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ο Παπανδρέου είπε ότι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει έκδοση κοινού ευρωομολόγου.

"Από την πρώτη στιγμή, από τον Δεκέμβριο του 2009...υπογράμμισα σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ανάγκη έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων", είπε ο πρωθυπουργός. "Τότε μιλούσα σε ώτα μη ακουόντων. Τώρα τα αφτιά άνοιξαν και το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Αργά ή γρήγορα, εκεί θα φτάσουμε".

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα