Ποιοι παίρνουν τον δρόμο της εργασιακής εφεδρείας

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα κριτήρια με τα οποία οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα επιλεγούν για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» περίπου 7.000 υπάλληλοι εντάσσονται στο πρώτο πακέτο εξυγίανσης των δέκα μεγάλων φορέων που έχουν ανακοινωθεί (εκτός από την ΕΡΤ), μεταξύ των....
οποίων η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, το ΙΓΜΕ, το Εθνικό
Ιδρυμα Νεότητας, ο ΟΣΚ κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειδί για την παραμονή ή όχι των εργαζομένων αναμένεται να αποτελέσει ο τρόπος πρόσληψης, δηλαδή αν διορίστηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ ή μέσω άλλων διαδικασιών.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε όσους διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ και θα ακολουθούν όσοι προσλήφθηκαν με προκηρύξεις που δεν υπάγονταν στον έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς και εκείνοι που πήραν το εισιτήριο μονιμοποίησης έχοντας διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου.

Άλλα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη είναι οι τίτλοι σπουδών, ο χρόνος προϋπηρεσίας και η οικογενειακή κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι σε ένα φορέα θα μοριοδοτούνται με βάση τα κριτήρια που θα οριστούν και όσοι διαθέτουν τα περισσότερα μόρια θα καταλάβουν τις θέσεις στον νέο φορέα, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν τη διαδικασία της εφεδρείας.

Αρχικώς η διαδικασία αξιολόγησης και ορισμού των πλεοναζόντων υπαλλήλων είχε ανατεθεί στις αντίστοιχες διευθύνσεις προσωπικού κάθε φορέα, οι οποίες θα έπρεπε σε διάστημα εννέα μηνών από την απόφαση συγχώνευσης ή εξυγίανσής του να αποφανθούν σχετικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θεωρήθηκε πως πρέπει να υπάρξει ενιαίο πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνεται η αξιολόγηση καθώς και να καθοριστούν ενιαία κριτήρια μοριοδότησης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν αντικειμενικές διαδικασίες σε όλους τους φορείς. Καθοριστικό ρόλο θα έχει και σε αυτή την περίπτωση το ΑΣΕΠ.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα