Π. Λαφαζάνης: Ένας κομμουνιστής εκτός ΚΚΕ και εντός ΣΥΡΙΖΑ

Η ΑΛέκα θα τον ήθελε σίγουρα δίπλα της, αλλά ο τράχηλος του Παναγιώτη Λαφαζάνη δε σηκώνει το ζυγό του ΚΚΕ... Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να είναι κομμουνιστής. Το όνομά του ακούστηκε πολλές φορές στην προεκλογική εκστρατεία, όταν οι αντίπαλοι ήθελαν να κατηγορήσουν το ΣΥΡΙΖΑ ότι... είναι -κρυφά;- υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Κι αυτό γιατί ο ....
Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ αυτής της προοπτικής, με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεφύγει από τη μέγγενη των δανειστών αν δε φύγει από τη ζώνη του ευρώ και δεν αποκτήσει δικό της εθνικό νόμισμα.
Αυτό που οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ δε λένε είναι ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι μεν υπέρ της αποχώρησης από το ευρώ, δεν είναι όμως υπέρ της αποχώρησης απο το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει την άποψή του, αλλά παραμένει "στρατιώτης" του κόμματος, όπως έκανε μέχρι σήμερα σε όλη την πολιτική του ζωή. Ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου αλλά και στενός συνεργάτης του Χαρίλαου Φλωράκη, ο Λαφαζάνης ποτέ δεν τα έβαλε με το κόμμα και δηλώνει ακόμα και σήμερα κομμουνιστής και οπαδός του Μαρξ και του Λέννιν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιστοσελίδα του έχει το όνομα της πρώτης εφημερίδας που εξέδωσε ο Λένιν (iskra.gr) και εκεί όχι μόνο αναπτύσσει τις απόψεις του, αλλά φιλοξενεί κα ριζοσπαστικές απόψεςι κάθε σχολής, ανάμεσά τους και του ΚΚΕ,

Ιστορικός ηγέτης του Αριστερού Ρεύματος στο Συνασπισμό, ο Λαφαζάνης είχε πάντα ένα διακριτό πολιτικό στίγμα, αλλά στήριζε πάντα επίσης τις θέσεις της πλειοψηφίας, ενώ στήριξε επίσης τόσο τον Νίκο Κωσντανόπουλο, όσο και τον Αλέκο Αλαβάνο, παρά τις διαφωνίες του.

Σήμερα στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και κάθε εμφάνισή του στην τηλεόραση κάνει σαφές γιατί εκλέγεται επανειλημμένως στη Β' Πειραά και χαίρει εκτιμήσεως στην αριστερά. Ο λόγος του είναι σαφής, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και δεν υποχωρεί μπροστά σε πιέσεις και κόλπα.

Προτέρημα που του έμεινε φαίνεται από τη συμμετοχή του στην αντιδικτατορική πάλη και τους διωγμούς που τότε υπέστη. Γι' αυτό και τον σέβονται τόσο οι φίλοι, όσο και οι αντίπαλοι και οι δημοσιογράφοι -εκτός από τον Πρετεντέρη..

http://www.kentrinews.gr
Keywords
Αναζητήσεις
λαφαζανησ κκε
Τυχαία Θέματα