Όταν η Ελλάδα ανακάλυψε την παράνομη μετανάστευση...


Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα είναι βαθύ, δύσκολο και -κυρίως- χρονίζον, καθώς.... γιγαντωνόταν επί μακρόν, με αποτέλεσμα να παροξυνθεί και να κακοφορμίσει τα τελευταία έτη, βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης.

Επρόκειτο για ένα πρόβλημα το οποίο -ως επί το πλείστον- αντιμετωπιζόταν με ρητορείες και κραυγές, άρα ουσιώδης λύση δεν υπήρχε, ούτε καν φαινόταν στον ορίζοντα.
Τώρα άρχισε μία νέα
προσπάθεια, που μοιάζει σοβαρή. Και άπαντες αναρωτιούνται για την ειλικρίνεια των προθέσεων...Διαβάστε: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση-"σκούπα"
Οι "κακές γλώσσες" κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι έσπευσε δυναμικά πάνω σε αυτό το ζήτημα ενόψει εκλογών:
Για να δώσει μία αίσθηση ασφάλειας στους ταλαιπωρημένους από τα μνημονιακά μέτρα πολίτες, για να μετριάσει τους φόβους και να ανακόψει την ταχύτητα της διαρκώς κλιμακούμενης εγκληματικότητας.
Την αίσθηση του επείγοντος έδωσε, επίσης, η απειλή αποβολής της χώρας μας από τη ζώνη του Σένγκεν, επειδή δεν μπορούμε να φυλάξουμε επαρκώς τα σύνορα μας.
Άλλοι υποστήριξαν ότι το πολιτικό σύστημα υποχρεώθηκε να καταπιαστεί με το θέμα, για να ανακόψει τη δυναμική της ακροδεξιάς, που παίζει στα δάκτυλά της το παιχνίδι του φόβου.
Όλα αυτά μπορεί όντως να ισχύουν. Αλλά, όπως και να' χει, πρόκειται για πρόβλημα υπαρκτό και εξαιρετικά σημαντικό για τη ζωή (κυριολεκτικά) εκατομμυρίων πολιτών- Ελλήνων και αλλοδαπών.
Των παράνομων μεταναστών, που στην αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής "αγόρασαν" φρούδες ελπίδες, για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι σε μία χώρα που δεν μπορεί να τους αντέξει (με αντικειμενικούς όρους). Και των Ελλήνων, που βλέπουν τη ζωή τους να εξαθλιώνεται αντάμα με αυτή των μεταναστών.Άρα το πρόβλημα (είτε ενόψει εκλογών είτε όχι) έχρηζε άμεσης λύσης, ακόμα και τώρα- στο παρά πέντε...Είχε, εξάλλου, λάβει εκρηκτικές διαστάσεις προ πολλού.
Οι πεινασμένοι και χωρίς ελπίδα παράνομοι μετανάστες οδηγούνταν σε παραβατικές συμπεριφορές, όχι γιατί στο DNA τους υπάρχει η εγκληματικότητα, αλλά διότι το άδειο στομάχι σε οδηγεί σε επικίνδυνα άκρα.
Οι Έλληνες αντιδρούσαν, σοβούσε ο ρατσισμός και ομάδες "αγανακτισμένων" πολιτών βρήκαν προνομιακό πεδίο, εκμεταλλευόμενοι μια κατάσταση χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Καθόλου τυχαία η "Χρυσή Αυγή" εμφανίζει υψηλά ποσοστά στις συνοικίες της πρωτεύουσας, όπου το πρόβλημα είχε υπερβεί κάθε όριο.
Η πλειονότητα των παράνομων μεταναστών ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης (την οποία τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ανακάλυψαν όψιμα, χάριν του "ρεπορτάζ" και ακολουθώντας την πάγια γραμμή της εντυπωσιοθηρίας), που εκ των πραγμάτων μετακυλίεται στην καθημερινότητα των Ελλήνων.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, πρόκειται για μέγα πρόβλημα, που πρέπει να επιλυθεί σοβαρά: Χωρίς κραυγές, εθνικοπατριωτικές ρητορείες και λοιπά φληναφήματα.
Απαιτείται σχέδιο, τήρηση των νόμων και προπαντός ανθρωπισμός, καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με έντομα, αλλά με ανθρώπους που η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, ανθρώπους
Keywords
Τυχαία Θέματα