ΟΤΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ

Το εξυπνότερο και το ποιο ισχυρό ανθρώπινο είδος από όλα τα είδη που πέρασαν έως τώρα είμαστε εμείς, λένε και κραυγάζουν του κόσμου οι ράτσες και οι επιστήμονες, θέλοντας έτσι να τονίσουν ότι είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού επάνω στον πλανήτη γη και ξεχνάνε το εξής απλό, ότι για κάποιους έξω από εδώ, η μόνη δύναμη και παρουσία που......
διαθέτουμε επάνω στην γη εμείς οι νοήμονες άνθρωποι, είναι όση δύναμη και παρουσία διαθέτουν και τα μυρμήγκια, έναντι των ανθρώπων επί γης.

Φερόμαστε σαν να είμαστε οι δημιουργοί και οι ιδιοκτήτες αυτού του πλανήτη, περπατώντας επάνω σε αυτόν
με τόση αλαζονεία θαρρείς και έχουμε αντικαταστήσει κιόλας τον Δημιουργό μας, κατασκευάζοντας απλά μερικά μανταλάκια και τσίχλες χωρίς ζάχαρη, μην τολμώντας να κοιτάξουμε γύρω μας για να δούμε την απεραντοσύνη που μας αγκαλιάζει και μας κυβερνά και που την αγνοούμε σκόπιμα, όχι από γνώση, αλλά κυρίως από φόβο.

Για να δούμε ενδεικτικά και μόνο ποια είναι η λογική και η εξυπνάδα που έχει ο δικός μας ανθρώπινος πολιτισμός:

Στην οποιαδήποτε ανακοίνωση κάποιου, ο οποίος φορώντας μια άσπρη μπλούζα μας λέει ότι, το τάδε ζαρζαβατικό, φρούτο, φύλλο, καρπός και ρίζα έχει τρομερές δυνατότητες και κάνει καλό στην υγεία μας, την επόμενη ημέρα αδειάζουμε όλα τα χωράφια από αυτό το κατά τα άλλα συμπαθές προϊόν, χωρίς να εξετάσουμε ότι το προϊόν αυτό για τον κάθε έναν ξεχωριστά θα δημιουργήσει και διαφορετικά αποτελέσματα, είτε καλά, είτε άσχημα και αυτό το πράττουμε με χιλιάδες είδη, δηλαδή φερόμαστε χειρότερα και από τα πρόβατα, τα οποία κατηγορούμε πολλές φορές για έλλειψη νοημοσύνης.

Η ζωή μας εξαρτάτε από το τι θα ακούσουμε στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, δηλαδή, ότι δεν ειπωθεί σε αυτά τα μέσα απλά δεν υπάρχει, αγοράζουμε, πουλάμε, εργαζόμαστε, απολυόμαστε, γεννάμε, τρώμε, πολεμάμε και σκεφτόμαστε μέσω αυτών και αυτό το ονομάζουμε λογική και εξυπνάδα.

Ανεχόμαστε εκατομμύρια η και δισεκατομμύρια ανθρώπων βάσανα και πόνους απερίγραπτους από συνανθρώπους μας, που σε κάθε κοινωνία δεν ξεπερνούν μόλις λίγες δεκάδες, οι οποίες αυτές δεκάδες των ανθρώπων μπορούν από ένα μπαλκόνι, η από μία τηλεόραση να κάνουν αυτά τα εκατομμύρια, η τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων να πολεμάνε και να σφάζονται μεταξύ τους χωρίς κανένα απολύτως λόγο και αυτό το ονομάζουμε λογική και εξυπνάδα.

Οι περισσότερες ανακαλύψεις για τις οποίες ζητωκραυγάζουμε σήμερα έγιναν από τους αρχαίους προγόνους μας, εμείς απλά τις βρίσκουμε και πάνω σε αυτές πράττουμε βελτιώσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι εναντίον μας, δηλαδή, είναι σαν να δίνης σε κάποιον πιρούνι να φάει και αυτός το καρφώνει στο μάτι του και αυτό το αποκαλούμε λογική και εξυπνάδα.

Καταστρέφουμε ολημερίς τα δένδρα και τα δάση, δηλαδή τους μοναδικούς πνεύμονες και φίλτρα της γης, που μας χωρίζουν από το φαινόμενο να γίνει η γη ότι και οι άλλοι πλανήτες, δηλαδή κρανίου τόπος και αυτό το αποκαλούμε λογική και εξυπνάδα.

Ξοδεύουμε καθημερινά
Keywords
Αναζητήσεις
το δώρο έχει και αντιδωρο
Τυχαία Θέματα