ΩΡΑΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Ωραίοι οι λόγοι του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομου κατά την ενθρόνισή του. Μίλησε για την σκλάβα Βασιλεύουσα, αλλά και για τη “Βασιλεύουσα” Κερύνεια. Θυμήθηκε τα σεβάσματα της Πόλης των ονείρων μας. Μίλησε για το δράμα των “ελεύθερων πολιορκημένων” της βασιλίδας των πόλεων και την εκκλησία των Βλαχερνών που εψάλη για πρώτη φορά ο ...........
Ακάθιστος Υμνος. Αναφέρθηκε στην προσευχή του στην Παναγία των Βλαχερνών για
να μας αξιώσει να ψάλλουμε τον Ακάθιστο Υμνο στην Κερύνεια.
Εξομολογήθηκε ότι εγκατέλειψε τον εαυτό του στα χέρια του Θεού και δήλωσε ότι όταν μας αγκαλιάσει η χάρη του Θεού τα βλέπουμε όλα καθαρά.

Πολύ πνευματικοί λόγοι που αναπαύουν την ψυχή των πιστών.

Φίλος από την Κύπρο με πληροφόρησε ότι ο Σεβασμιότατος είναι γυιος της ευλαβέστατης κυρίας Ανδρούλας Παπαθωμά μιας υπερπολύτεκνης παραδοσιακής γυναίκας που ζει γνήσια την ορθόδοξη πίστη μας.

Πληροφορούμαι επίσης ότι ο Σεβασμιότατος υπήρξε πνευματικό τέκνο του Αγίου Γέροντα της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Αρχιμανδρίτη Αθανάσιου. Επίσης ότι επισκεπτόταν τακτικά το Αγιον Ορος και ότι γνωρίστηκε προσωπικά και με τον Γέροντα Παίσιο.

Σεβασμιότατε! Εχετε βυζάξει - όπως λέμε στην Κύπρο - καλό γάλα από την ευσεβή μητέρα σας. Γνωρίσατε αγίους ανθρώπους και είδατε στην πράξη τη βιοτή τους. Τις νουθεσίες της ευλαβούς μητέρας σας και των αγίων ανθρώπων που γνωρίσατε αναμένουμε να εφαρμόσετε στη διακονία σας για να βοηθήσετε και την Εκκλησία μας και την κατεχόμενη Κερύνεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα