«Οι τράπεζες ενθαρρύνουν τις συζητήσεις αναδιάρθρωσης»!

Ο επικεφαλής του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF) Κλάους Ρέλινγκ δήλωσε σήμερα στη Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι πιστεύει πως οι τράπεζες ενθαρρύνουν τις συζητήσεις για την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επειδή ελπίζουν να κερδίσουν μεγάλες αμοιβές.
«Την δεκαετία του 1980 και του 1990 οι τράπεζες εξαργύρωσαν πολύ υψηλές
αμοιβές για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και.....
της Ασίας», τόνισε ο Ρέγλινγκ και πρόσθεσε «Θα ήθελαν να το κάνουν και στην Ευρώπη ξανά».

Ο επικεφαλής του EFSF επισήμανε πως από την μια πλευρά μια μερική ανακούφιση για τα χρέη της Ελλάδας θα χτυπήσει τους ισολογισμούς κάποιων τραπεζών δεδομένου ότι είναι δανειστές (κατέχουν ελληνικά ομόλογα). Αλλά αυτές οι απώλειες θα είναι περιορισμένες, ενώ οι αμοιβές που εμπλέκονται σε μια αναδιάρθρωση θα είναι «πολύ ελπιδοφόρες» .

Η εφημερίδα Handelsblatt επικαλείται πηγές που ισχυρίζονται ότι και ο κεντρικός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Τρισέ επίσης πιστεύει ότι οι τράπεζες σκόπιμα μιλούν για τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Τρισέ έχει προειδοποιήσει ρητά τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να μην επηρεαστούν από τις τράπεζες.

Τέλος τόσο ο Γιούνκερ Στάρκ όσο και ο Μπίνι Σμάγκι έχουν ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους γιατί θα σφυροκοπήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα καταστρέψει την αξιοπιστία της Ευρώπης.

newscode.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα