ΟΙ “ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΕΣ” ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ “ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ” ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ…

Του Γιώργου Νούτσου*

Ζούμε σε συνθήκες παράκρουσης. Ο κανόνας της λογικής στην αξιολόγηση των δεδομένων, δείχνει να έχει ανατραπεί. Επικρατεί ένας ερμαφρόδιτος πλουραλισμός δήθεν αντικειμενικότητας, που στην πραγματικότητα δεν εκφράζει τίποτα περισσότερο από έναν τρισάθλιο, μικροσυμφεροντολογικό και.....
διάτρητο υποκειμενισμό.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της «εκλογής» του κου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μια «κατασκευασμένη»
εκλογή, στη διάρκεια της οποίας αναίσχυντα παραβιάστηκαν στοιχειώδεις κανόνες ευνομίας και δημοκρατίας, στάθηκε αφορμή για να στηθεί ένα απίστευτο γαϊτανάκι παραπληροφόρησης και αμετροέπειας, συνοδευόμενο από σωρεία ανερυθρίαστων ψευδών.

Ο κος Βενιζέλος, με τόνο μειλίχιο και βλέμμα θολό - έκφραση κι αυτό της αμηχανίας του μπροστά στα όσα εκστόμιζε - εμφανίστηκε στα μάτια του κόσμου ενδεδυμένος με «λευκούς χιτώνες», άσπιλος και αμόλυντος, ως μη έχων παρελθόν και ιστορία, ξεχνώντας μόνο μια μικρή λεπτομέρεια…Να επιβάλλει στο σκηνοθέτη της τηλεοπτικής του κάλυψης, να εμφανίσει σε περίοπτη θέση άνωθεν της κεφαλής του, λαμπρό φωτοστέφανο, ως δείγμα περίσσειας αθωότητας, παρθενικής ιδιοσυγκρασίας και προθέσεων, που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν την επικοινωνιακή ατμομηχανή μιας νέας εκκίνησης γι αυτόν και το κόμμα του.

Κι άντε να δεχτούμε, πως ο κος Βενιζέλος καλά πράττει, μια και, όπως ήδη λέχτηκε, η λογική και η αντικειμενικότητα ξεθώριασαν, ατόνησαν και τελικά πλήρως αντικαταστάθηκαν από τον άκριτο υποκειμενισμό…!!! Με λίγα λόγια, τη δουλειά του κάνει και τα γένια του ευλογεί…!

Αυτό που δυσκολεύομαι να αποδεχτώ και να δικαιολογήσω επαρκώς όμως, είναι η γλοιώδης, γιουσουφάδικη και απόλυτα υποτακτική συμπεριφορά των νταβατζήδων της ενημέρωσης, που με το κλείσιμο της κάλπης, επιδόθηκαν σε ένα βάναυσο, όσο και προσβλητικό για τον κόσμο ετεροκαθορισμό της πραγματικότητας. Κατά τους ίδιους, ο νέος «πολιτικός μεσσίας» είναι εδώ, «νομιμοποιημένος» από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, μη έχοντας καμία συνέχεια και κατ επέκταση καμία ευθύνη για τη σημερινή μας κατάντια ! Το γεγονός, πως διετέλεσε για δεκαετίες πρωτοκλασάτο, ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πολύ περισσότερο όμως αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, δεν φαίνεται να επηρεάζει την «τροχοδρομημένη» κρίση τους !!!

Ξέρετε πόσο σημαντικό, αλλά ταυτόχρονα και προβληματικό για τη δημοκρατία, είναι, στην πολιτική σου διαδρομή να συναινείς σε όλα, να μη διαφοροποιείσαι πουθενά, να τα ψηφίζεις επίσης όλα - και μέσα σε αυτά και την δόλια υπαγωγή της χώρας μας στα νύχια του ΔΝΤ και των κερδοσκόπων - να αποτυγχάνεις σαν αρμόδιος υπουργός να «πιάσεις» έναν έστω οικονομικό και δημοσιονομικό στόχο, να ψηφίζεσαι ως ο χειρότερος υπουργός οικονομικών μεταξύ των 27 της Ευρωζώνης και παρ όλα αυτά, κάποιοι να σε αγκαλιάζουν, να σε παίρνουν στις πλάτες τους και να σε γυροφέρνουν μέσα από τις τηλεοπτικές τους συχνότητες και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι, π
Keywords
Τυχαία Θέματα