Οι προσωπικές στρατηγικές του αντιδημάρχου προκαλούν αντιδράσεις στην «Πρωτοβουλία»

«Θα ήθελα να μην είχα να είμαι κάποιος αύριο»

Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε χθες το απόγευμα η απάντηση της αντιδημαρχίας πολιτισμού στο σχόλιο του spnews, με το οποίο επισημαίναμε ότι οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού αύριο Παρασκευή συνέπιπταν με το πάρτι το οποίο οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την....
διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

Κι αυτό γιατί ο εκπρόσωπος του αντιδημάρχου προσπάθησε να μας πείσει ότι η προσέγγιση μας ήταν λάθος, στέλνοντας μας
δελτίο τύπου στο οποίο αναφερόταν ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα γίνουν «συμμετέχοντας παράλληλα στην Γιορτή για την διεκδίκηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νέολαίας- 2014», που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα».

του Δημήτρη Συρμάτση

Ο κ.Πέγκας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί από την αυτονόμηση του από την κεντρική στρατηγική επιλογή του δήμου για την διεκδίκηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νέολαίας- 2014», …ξεχνώντας όμως ότι στο δελτίο τύπου που είχε, ήδη από την Τρίτη 26 Απριλίου, αναρτηθεί στη σελίδα της αντιδημαρχίας στο δήμο Θεσσαλονίκης και στο facebook, η συγκεκριμένη αναφορά δεν υπήρχε. Άλλωστε, εάν οι εκδηλώσεις για το χορό είχαν συμπεριληφθεί στη γιορτή, δεν θα κατέληγαν στο Λευκό Πύργο, αλλά στο δημαρχείο, που θα γίνει το πάρτι.

Άρα είχε προστεθεί εκ των υστέρων και μετά το δικό μας δημοσίευμα, όταν ο αντιδήμαρχος αισθάνθηκε ότι εκτίθεται με την αυτονόμηση του.

Αυτό συνδυάζεται και με το ότι δεν ήταν η πρώτη τέτοια αυτονόμηση στους 4 μήνες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής.

Ως διαφοροποίηση του Σπύρου Πέγκα από τις συνολικές στοχεύσεις του δήμου, είχε σχολιαστεί και η περίφημη υπόθεση με τα «αυτιά» που στήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης με τη χορηγία μιας εταιρείας ακουστικών βαρηκοΐας και το βαρύγδουπο σύνθημα «σας ακούμε».

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τι έχει κατατεθεί στα «αυτιά», η παρουσία των οποίων λήγει αυτές τις ημέρες, είναι όμως βέβαιο ότι επρόκειτο για μια υπόθεση που δεν εντασσόταν σε κανένα συνολικό σχεδιασμό και εξακολουθεί να είναι αβέβαιο ποιος θα απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν τεθεί.

Κάποιοι μάλιστα δε δίστασαν να πουν ότι «ο Σπύρος διευρύνει την προσωπική του εκλογική πελατεία», (είχε εκλεγεί τελευταίος στο πρώτο διαμέρισμα) σχολιάζοντας παράλληλα και την αρνητική θέση που η «πρωτοβουλία» είχε στο προηγούμενο συμβούλιο απέναντι στις χορηγίες.

Με τη χορηγία εταιρείας της Θεσσαλονίκης, που ειδικεύεται στην εμπορία και την πώληση ακουστικών βαρηκοΐας, αγοράστηκαν τα υλικά για την κατασκευή των αυτιών. “Τα χρήματα πήγαν κατευθείαν στους καλλιτέχνες, δεν πέρασαν από το δήμο”, διευκρινίζει ο κ. Πέγκας στο δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσσαλονίκη που υπογράφει η Χριστίνα Ταχιάου στις 4 Απριλίου 2011 (http://www.makthes.gr/news/reportage/71752/). Οι καλλιτέχνες δεν πήραν αμοιβή παρά μόνο καλύφθηκαν τα έξοδα για τα υλικά τους, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Λίγο μετά από τ
Keywords
Τυχαία Θέματα