ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι μια δυναμική Εκκλησία με μεγάλες δυνατότητες και λαμπρές προοπτικές, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρον.

Με μια προυπόθεση. Οτι όλοι οι υπεύθυνοι και στο Πατριαρχείο και στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα αντιληφθούν ποιο είναι το σημερινό πρόβλημα και θα κινηθούν αποφασιστικά για να το λύσουν.

Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Τα ατσαλένια δεσμά που χάλκευσε η προτεσταντίζουσα κληρονομιά των Μεταξάκη και Αθηναγόρα, η οποία έγινε βίωμα και τρόπος ζωής, εξαιτίας της επίδρασης της....
περίοικης κυρίαρχης
προτεσταντικής κουλτούρας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της μακράς Αρχιεπισκοπίας του αείμνηστου Αμερικής Ιάκωβου.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έχει κερδίσει, όχι μόνον το σεβασμό των πολιτικών αρχών της χώρας, αλλά και τη βαθειά εκτίμηση των πιο περισπούδαστων Ακαδημαικών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ και γι’ αυτό τον προσκαλούν τακτικά για να δώσει διαλέξεις.

Παράλληλα ο Σεβασμιότατος κατόρθωσε να μονοιάσει την Ομογένεια και να της δώσει την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να πετύχει πολλά αν εργαστεί μεθοδικά και υπεύθυνα.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ

Ο Γέροντας Εφραίμ και τα 19 μοναστήρια που ίδρυσε στις ΗΠΑ και στον Καναδά έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο.

Μεταφύτευσαν το Αγιορείτικο ήθος και επιτελούν ένα πρωτοφανές σ’ έκταση και βάθος έργο στην εκκοσμικευμένη και βαθύτατα εκπροτεσταντισμένη Εκκλησία της Αμερικής.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ

Παράλληλα η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής προσφέρει σημαντικότατη ορθόδοξη ιεραποστολική προσπάθεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου

Εγιναν ήδη πάρα πολλά. Πολλά απομένουν να γίνουν.

Ευγνωμονούμε τον Κύριο για την ευεργεσία και προσευχόμαστε να γίνουν πραγματικότητα στο μέλλον ακόμη περισσότερα.

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Ο Ελληνισμός της Αμερικής στηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο με τις δυναμικές παρεμβάσεις του στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο και προωθεί τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Παράλληλα αναπτύσσει ένα πολύ σημαντικό έργο στήριξης όσων έχουν πληγεί από διάφορες συμφορές. Κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα ο Σεβασμιότατος Αμερικής έδωσε 100,000 δολλάρια στους πυρόπληκτους της Ηλείας, ως δόση ενός ποσού 4 εκατομμυρίων δολλαρίων που συγκέντρωσε για την ενίσχυση των πυροπλήκτων.

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Το μέγεθος του τεράστιου φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, φαίνεται ανάγλυφα με όσα γίνονται την κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χάμπτονς, όπου αναπτύσσεται ένα πολυσχιδές φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο.

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΘΡΟΝΟ

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στηρίζει τον Οικουμενικό Θρόνο, όχι μόνον υλικά αλλά και ηθικά με τις συνεχείς παρεμβάσεις της στην
Keywords
Τυχαία Θέματα