Οι ΗΠA θέλουν να πουλήσουν βόμβες στα Εμιράτα

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε την πώληση 600 βομβών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυτές οι βόμβες έχουν μεγάλη ισχύ και είναι ικανές να διαπεράσουν οχυρώσεις ή να εκραγούν σε μεγάλο βάθος. Ο λόγος που αυτή η πρόταση έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στο Ιράν, είναι για να.....
μπορούν να αντιμετωπίσουν «περιφερειακές απειλές», όπως ανέφερε η κυβέρνηση Ομπάμα.

Οι ΗΠΑ και χώρες της
ΕΕ κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει λέγοντας ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο έστειλε το υπουργείο Άμυνας στο Κογκρέσο την Τετάρτη, η συγκεκριμένη πώληση, ύψους 304 εκατ. δολαρίων, περιλαμβάνει 4.900 τεμάχια μιας ειδικής συσκευής της Boeing Co, η οποία μετατρέπει τις μη κατευθυνόμενες βόμβες σε τηλεκατευθυνόμενες και 4.300 βόμβες «γενικής χρήσης».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-16 Block 60, τα οποία είναι τα πιο σύγχρονα που έχει κατασκευάσει η Lockheed Martin Corp.

Το Κογκρέσο έχει 30 ημέρες για να εγκρίνει ή να απορρίψει μία πώληση οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό, αφού λάβει την ειδοποίηση, και μέχρι σήμερα δεν έχει απορρίψει καμία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα