ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

«Δεν θέλω τα λεφτά τους»¹

Τα απανωτά «υπουργικά συμβούλια» που γίνονται στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012 υποτίθεται πως κρίνουν το μέλλον μας. Η κυβέρνηση όμως από το Νοέμβριο του 2011 έχει διορισμένο πρωθυπουργό και είναι ευθέως αμφισβητούμενη η νομιμότητα της όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Όσοι λοιπόν υπακούουν σε μία τέτοια κυβέρνηση απλά αποδέχονται την παρούσα αντιδημοκρατική λειτουργία της ....
πολιτείας. Συνέπεια αυτής της λειτουργίας είναι μάλλον η διαιώνιση μιας
αόρατης απειλής για την ενοχοποίηση των πάντων, η οποία συνοψίζεται ίσως στη ρήση: «μαζί τα φάγαμε»².

Για την παρούσα μή δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να τίθεται αίτημα ακύρωσης της (φαινομενικής) ύπαρξής της. Πρέπει να αποτρέψουμε την κατρακύλα στο φασισμό.

Η Ελλάδα στις αρχές του 21ου αιώνα δανείζεται χρήματα για να πληρώσει χρέη, τα οποία δεν έχει ελεγχθεί από που προέρχονται. Είναι πολύ πιθανό και λόγω της διαφθοράς (20 δις το χρόνο, 9% του Α.Ε.Π.) μεγάλο μέρος αυτού του χρέους να πρέπει να χαρακτηριστεί επαχθές: δηλαδή προϊόν απάτης. Το χρέος των απατεώνων δεν μπορεί να είναι χρέος των πολιτών. Δεν τα φάγαμε μαζί και αυτό είναι προφανές. Τον κλέφτη αν δεν τον πιάσεις θα συνεχίσει να σε κλέβει.

Ο τρόπος που επιχειρεί να ζητήσει τα χρήματα για την εκπλήρωση των δανείων η κυβέρνηση από τους πολίτες είναι εκβιαστικός. Το παράδειγμα με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.: «ή πληρώνετε το χαράτσι³ ή σας κόβουμε το ρεύμα» είναι ενδεικτικό της απειλής που πλανάται πάνω από τα κεφάλια όλων μας.

Οι πολίτες μπορούμε να πετύχουμε τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους. Ήδη 58.540 πολίτες προσυπογράφουμε την έκκληση για σύσταση της εν λόγω επιτροπής (http://elegr.gr/).

Όχι στα χαράτσια

Όσοι κάτοχοι ενός σπιτιού λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας (περίπου 40% στους νέους), της παράλυσης της αγοραστικής κίνησης, της αύξησης του κόστους ζωής ... δεν μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις εκβιαστικές φορολογικές απαιτήσεις της πολιτείας θα χάσουν το σπίτι τους (από ένα διεφθαρμένο κράτος) και στη συνέχεια θα βρεθούν στο δρόμο.

Αυτοί όμως που μας δανείζουν, με τοκογλυφικούς όρους εκβιάζοντας μας πλέον εμφανώς, μας χρωστάνε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια· όπως συμβαίνει συγκεκριμένα με την περίπτωση της Γερμανίας και τα χρέη της προς την Ελλάδα από το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα χωρίς τους τόκους υπολογίζονται στα 163,8 δις δολλάρια (135.668 πολίτες υπογράφουμε τη σχετική έκκληση για τη διεκδίκησή τους, βλ. http://www.greece.org/blogs/wwii/).

Ο πάμφτωχος αλλά πενευτυχισμένος ποιητής (Ντίνος Χριστιανόπουλος) αρνήθηκε το βραβείο για το έργο της ζωής του που του απένειμε το υπουργείο Πολιτισμού: «Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους», δήλωσε και έμεινε συνεπής στις αρχές του όπως τις είχε διατυπώσει πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Κι ας είναι 81
Keywords
Τυχαία Θέματα