ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ:"Μεγάλη Παρασκευή σήμερα αδέλφια μου για την Ελλάδα."

Λάβρος σήμερα το πρωί 12/2/2012 ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης στο κήρυγμά του στην Ιερά Μονή στο Τρίκορφο, εναντίον των πολιτικών, των γερμανών, των μασώνων, των σιωνιστών και των σκοτεινών δυνάμεων, που προσπαθούν να αφανίσουν την χώρα μας.
Καλεί τον κόσμο για να πούμε όλοι μαζί ένα ιστορικό ΟΧΙ.Στο βίντεο που ακολουθεί (17 λεπτά περίπου) θα ακούσετε όλο το κήρυγμα του Γέροντος Νεκταρίου, αλλά και τις καμπάνες του Τρικόρφου που από το....
πρωί χτυπούν πένθιμα!!!Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Γέροντα............

Ήδη έχουμε εισέλθει αγαπητοί μου αδελφοί
στην περίοδο του Τριωδίου. Το Τριώδιο έχει ανοίξει η περίοδος αυτή που διανύουμε και φτάνει μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, είναι η περίοδος του Τριωδίου και μετά ξεκινά η περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδος.
Ονομάζεται περίοδος του Τριωδίου, διότι από την προηγούμενη Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, στην Εκκλησία ψάλλουμε μέσα από ένα βιβλίο, το οποίο έχει 3 ωδές και επειδή έχει 3 ωδές και διαβάζεται από την προηγούμενη Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Λαζάρου, όλη αυτή η περίοδος που διαβάζουμε μέσα από αυτό το βιβλίο και ψάλλουμε, ονομάζεται περίοδος του Τριωδίου.
Και αφού τελειώσει και το Πάσχα, η Μεγάλη Εβδομάδα, ανοίγουμε ένα άλλο βιβλίο το οποίο ονομάζεται Πεντηκοστάριο, γι’ αυτό έχουμε και την Πεντηκοστή.
Η περίοδος του Τριωδίου, είναι μια περίοδος που ο Χριστός μας καλεί όλους σε επιστροφή και σε μετάνοια.
Σήμερα ακούσαμε το Ευαγγέλιο, στο οποίο ο άσωτος υιός έφτασε στο σημείο να τρέφεται με την τροφή των χοίρων. Έφτασε στο σημείο από πρίγκιπας που ήταν και αφεντικό μέσα στο παλάτι να γίνει χοιροβοσκός, να βόσκει γουρούνια και να τρώει από το φαγητό των γουρουνιών. Γιατί;Η αιτία είναι η απομάκρυνσή του από το σπίτι και το παλάτι του πατέρα του.
Όμως ο Χριστός μας είπε ότι αυτό είναι μια παραβολή, δεν έγινε δηλαδή στην πραγματικότητα, αλλά εικονίζει μια άλλη πραγματικότητα την πραγματικότητα της ανθρωπότητας. Τη σχέση μεταξύ της Βασιλείας του Θεού που είναι το παλάτι μεταξύ του Πατέρα που είναι ο Θεός που ζει μέσα στο παλάτι και εμείς που ήμασταν οι πρίγκιπες, οι οποίοι μόνοι μας θελήσαμε να φύγουμε από το παλάτι και να οδηγηθούμε εδώ που είμαστε σήμερα. Να οδηγηθούμε μακράν του Θεού. Μακρυά από όσα ηθικά και πνευματικά αγαθά μας είχε δώσει ο Θεός.
Άρα η απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Θεό έφερε την εξαθλίωση του ανθρώπου που έφτασε στο σημείο να βόσκει χοίρους και να τρώει από τα γουρούνια. Αλλά όμως εάν αυτό εικονίζει η παραβολή που είναι μια πραγματικότητα, την απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Θεό γι’ αυτό και την επόμενη εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα θα ακούσουμε τον Αδάμ να λέει: «Εκάθισε Αδάμ απέναντι του Παραδείσου». Και τον έβλεπε τον Παράδεισο και έκλεε πικρά. Και έλεγε: « Ω, γλυκύτατέ μου Παράδεισε που είσαι και σε έχασα; Τι ανοησία έκανα που έφυγα μέσα από εσένα».
Και βιώνουμε από κει και πέρα την πτώση του ανθρώπου. Ο πρίγκιπας έπεφτε, έπεφτε, έπεφτε και έφτασε στο σημείο να βόσκει γουρούνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα