Ο Σύλλογος Ευνομία ενημερώνει!!

Με την παρούσα θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την στήριξη που παρέχετε, μέσω των δημοσιευμάτων σας, με σεβασμό στη Δικαιοσύνη και την Ιστορία της Μάνης μας, και συμπαράσταση στον φτωχό και αδύναμο ΑΛΛΑ ασυμ-βίβαστο Μανιάτη, στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ΟΛΟΚΛΗΡΗ (η Ενιαία) Μάνη και δεν είναι άλλο από το «ιδιοκτησιακό».

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, έτος 2011, οι κάτοικοι της άγονης «και παράξενης πατρίδας μας», παρά τις μυριάδες έγγραφες, επίσημες και δημόσιες δηλώσεις και υποσχέσεις, εμείς οι Μανιάτες, είμαστε αναγκασμένοι να υπερασπιζόμαστε την
ελευθερία της! ΄Ομως σήμερα τα πράγματα αλλάζουν. Σήμερα οι Θεματοφύλακες των ορίων της τιμής και .......
της προσφοράς αίματος για την Λευτεριά του τόπου μας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ (!!!) και αγωνίζονται στο πλευρό της Μάνης απλοί και άδολοι στρατιώτες του καθήκοντος και της ιστορικής αναγνώρισης. Η ΜΕΓΑΛΗ στιγμή ....πλησιάζει.

Μέχρι «πριν γίνουμε Ευρώπη» και αποκτήσουν αξία τα βουνά και οι παραλίες μας, δεν υπήρχε πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, είχε επέλθει ο ξεριζωμός μας, (συνέπεια του εμφυλίου και των πολιτικών που ακολούθησαν), ερήμωσαν τα χωριά, έμειναν ακαλλιέργητα τα χωράφια μας, αφάγωτα τα φρύγανα από τα κατσίκια… Τη χαριστική βολή έδωσε η μηχανική καλλιέργεια (τρακτέρ).

Μπορεί όμως τα χωράφια να λόγγωσαν από την εγκατάλειψη αλλά έμειναν ακοίμητοι φρουροί οι ΦΥΣΙΚΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, τ’ αλώνια, οι στέρνες, οι ξερολιθιές, τα μαντριά, τα μαντρογυρισμένα περιβόλια, τα κολόσπιτα (κολοσσόσπιτα), οι γέρικες τσερατιές (ξυλοκερατιές), τα δεντρά…, οι πύργοι, τα εκκλησάκια, η Μάνδρα της ΒΕΡΓΑΣ, το ΔΥΡΟ, ο ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΣ...

Όταν λοιπόν η γη απέκτησε αξία σαν παραθεριστικός τόπος και άρχισαν να επιστρέφουν δειλά οι μετανάστες μας (εσωτερικού και εξωτερικού), αυτοί που ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, τότε εμφανίστηκε και το Δασαρχείο. Με όπλο τα χάρτινα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, αγνοώντας επιδεικτικά τους ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ του τόπου χαρακτηρίζει αυτούς και τις εκτάσεις μας «δημόσιες, δασικές και αναδασωτέες»!

Για το Δασαρχείο ο ΛΟΓΟΣ, που κάποτε ήταν συμβόλαιο στη Μάνη και ΜΕΣΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ακόμη και ακινήτων, αντικαταστάθηκε ΜΟΝΟ από συμβόλαια.

Αλλά, ακόμη κι αν αυτά υπάρχουν αγνοούνται προκλητικά!!!

Για να τεκμηριωθούν οι ατεκμηρίωτες και έωλες απαιτήσεις του Δασαρχείου, επιστρατεύονται ακόμη και οι… Οθωμανοί (!), δεδομένου ότι υποστηρίζονται σε δικαστικά έγγραφα, ανιστόρητα επιχειρήματα του τύπου «…η επίδικη έκταση αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης, που ανήκε σε Οθωμανούς και την κατέλαβα ως Ελληνικό Δημόσιο…»!!!

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να σέρνονται στα δικαστήρια και να αιμορραγούν οικονομικά και ψυχικά, χιλιάδες Μανιατών και τελικά να χάνουν τις περιουσίες τους ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ!!!

Μόνο η Δικαιοσύνη έχει σταθεί στο ύψος της, αποδίδοντας ΔΙΚΑΙΟ στους ταλαίπωρους Μανιάτες.

Κύριε Διευθυντά,

Keywords
Τυχαία Θέματα