Ο ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΕΡΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Οι κύριοι Νίκος Παπαχρήστου και Αντώνης Τριανταφύλλου - του Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ - τιτλοφορούν ενδιάφερουσα ανταπόκρισή τους “Σιγή ασυρμάτου για το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας;”

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω φυσικά ποια θα είναι η κατάληξη της περιπέτειας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος η ακροματικότητα του....
οποίου είναι κάτω από το 1% και ο οποίος έχει καταστεί ασήκωτο οικονομικό βάρος για την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο
κ. ΚΑΤΣΙΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Διακινδυνεύω πάντως την πρόβλεψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν πρόκειται να αφήσει μετέωρο τον στενό συνεργάτη του κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Λίγη έγνοια πρέπει να υπάρχει για την τύχη του κ. Κατσιάρα. Είτε σε μια νέα μορφή του Ραδιοσταθμού, είτε σε άλλη επιτελική θέση της Εκκλησίας, ο κ. Κατσιάρας τη ζημιά του θα την κάνει αφού ανήκει στα αγουριδικό κύκλωμα, στο “Συναξιακό” περιβάλλον και πάνω από όλα στους απολύτως έμπιστους του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο κ. ΚΑΤΣΙΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το πραγματικό πρόβλημα του Ραδιοσταθμού της Εκκλησίας δεν είναι αν θα λειτουργεί, αλλά αν πρέπει να λειτουργεί με Διευθυντή άνθρωπο όπως τον κ. Κατσιάρα. Και η απάντηση στο ερώτημα είναι σαφέστατη. ΔΕΝ πρέπει να λειτουργεί ένας τέτοιος Ραδιοσταθμός που έχει απαξιωθεί πλήρως - ούτως ή άλλως - στη συνείδηση των πιστών.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ

Υπάρχει πρόταση για υπέρβαση της κρίσης που μαστίζει το Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος; Ασφαλώς και υπάρχει. Απλά βγάλτε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την εξίσωση και όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Και τα οικονομικά και προπαντός τα ουσιαστικά προβλήματα του Ραδιοσταθμού.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ
Ο Ραδιοσταθμός μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου με εθελοντές. Απλά ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να απομακρύνει τον κ. Κατσιάρα και η Ιερά Σύνοδος πρέπει να διορίσει πρόσωπο με ορθόδοξο φρόνημα που θα μπορεί να οργανώσει τη λειτουργία του σε ορθές βάσεις.

Δεν θα ήταν άραγε σοφή ιδέα να ανατεθεί η διεύθυνση του Ραδιοσταθμού στον π. Γεώργιο Μεταλληνό;
Keywords
Αναζητήσεις
προβλήματα με τον κατσιάρα
Τυχαία Θέματα