Με καθυστέρηση η χορήγηση των συντάξεων του ΙΚΑ

Mικρή, διήμερη, καθυστέρηση στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.
Σε ό,τι αφορά τη μηνιαία σύνταξη άφησε να εννοηθεί ότι έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα. «Νομίζω ότι υπήρξε τέτοιο θέμα και ότι το ΙΚΑ έχει αυτή
τη στιγμή καταλήξει στην ημέρα πληρωμής των συντάξεων, διότι υπάρχει επεξεργασία των....
στοιχείων. Κάθε μήνα, εδώ και δύο χρόνια, αυτό κάνουμε. Προσπαθούμε να μην υπάρξει καθυστέρηση και όπως τα καταφέραμε και τους προηγούμενους μήνες, θα τα καταφέρουμε και τώρα. Βέβαια, υπήρχε μία παράδοση ως προς την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις 14-15 Δεκεμβρίου. Το πιο πιθανό φέτος είναι ότι θα πληρωθούν στις 16 το δώρο και στις 22 οι συντάξεις. Παρακολουθούμε το θέμα, γίνονται όπως και κάθε μήνα συσκέψεις με όλα τα ταμεία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με το ΙΚΑ και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει».
Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι το πρόβλημα υπάρχει λόγω της μείωσης των εσόδων, καθώς οι δαπάνες έχουν μειωθεί και συγκρατούνται. Επιπλέον είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μη μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις. «Κανένας δεν μπορεί να το αποκλείσει. Είμαστε σε μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη. Από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός, που κάνουμε, είναι να μην υπάρξει καμία παραπέρα μείωση στις κύριες συντάξεις. Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές, είναι μία ξεχωριστή υπόθεση. Τα επικουρικά ταμεία είναι διαφορετικά μεταξύ τους και έχουν μεγάλα ελλείμματα. Ο χρόνος θα κλείσει με 850 εκατ. ευρώ έλλειμμα. Τα επικουρικά ταμεία αυτή τη στιγμή εξαντλούν τα αποθεματικά τους το ένα μετά το άλλο και δεν θέλουμε να υπάρξει αδυναμία πληρωμής των συντάξεων. 'Αρα, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να μπορέσουν αυτά τα ταμεία να καταβάλουν τις συντάξεις και τα επόμενα χρόνια».

http://www.dailynews24.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα