Ο Γιώργος παρέδωσε τον έλεγχο της χώρας

Έρχεται η υπερκυβέρνηση

Οι ξένοι αποκτούν για μία ακόμα φορά στην ιστορία μας την διακυβέρνησης της χώρας. Η κυβέρνηση αδυνατώντας να συγκρουστεί με την πραγματικότητα και με τις ανάγκες, παραδίδει τον έλεγχο και την υλοποίηση των νέων όρων στην τρόικα, στις Βρυξέλλες στο ΔΝΤ και τελικώς στο....
κλαμπ των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών
του πλανήτη. Η νέα αυτή πραγματικότητα έχει προετοιμαστεί και προαναγγελθεί, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της κακής οικονομικής κατάστασης.Tον πρώτο λόγο σ αυτή την πολυεθνική υπερκυβέρνηση έχουν οι Γερμανοί, εκπροσωπούμενοι από τον Χορστ Ράιχενμπαχ (που στα ελληνικά σημαίνει πλούσιο ρυάκι). Για ποιόν θα είναι πλούσιο το ρυάκι δεν χρειάζεται να στοιχηματίσουμε.

Η απαίτηση των δανειστών είναι πασιφανής, ο κ. Τρισέ, ο κ. Σόιμπλε, η κα «ΔΝΤ» Κριστίν Λαγκάρντ αλλα και ο πορτογάλος φίλος Μπαρόζο, το δηλώνουν χωρίς περιστροφές: Η Ελλάδα που χρωστάει χάνει μέρος της κυριαρχίας της.

Γνωρίζουν όμως ότι το δικαίωμα τους το εκχωρεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση,

Το Μνημόνιο και η τρόικα αποτελούν πλέον μικρότερο κακό

Στο Μέγαρο Μαξίμου εγκαθίσταται «επίτροπος διοικητής» ο οποίος σε συνεργασία με τον σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου, Γιώργο Γλυνό, θα «συντονίζουν το αναπτυξιακό πακέτο». Τα περί τεχνικής βοήθειας, που θα παρέχουν οι υπερυπουργοί επίτροποι όχι μόνο δεν μπορούν να γίνουν πιστευτά, αλλά αποτελούν ειρωνεία.

Σε όλα τα υπουργεία θα εγκατασταθούν συνεργάτες του Ραιχενμπαχ, οι οποίοι επίσης θα ελέγχουν τις αποφάσεις και την εκτέλεση τους.

Για να καλυφθεί κάπως η κατοχικού τύπου διακυβέρνηση της χώρας, η «συνεργασία» της ελληνικής κυβέρνησης με την διεθνή υπερκυβέρνηση μπαίνει κάτω από την ομπρέλα της Κομισιόν των Μπαρόζο και Ολι Ρέν. Το πραγματικό αφεντικό είναι ο Ραιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Ο Ραιχενμπαχ είναι στέλεχος της ΕΕ επι 30 χρόνια και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής τράπεζας ανοικοδόμησης και ανάπτυξης.

Σκοπός της επιτροπείας υποτίθεται ότι είναι ο έλεγχος της αναπτυξιακής βοήθειας που θα δοθεί στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι η διακυβέρνηση της χώρας.

Οι δηλώσεις των Σοιμπλε, Τρισέ και Λαγκάρντ, περί της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, είναι η απόδειξη.

Συνεργάτης της υπερκυβέρνησης θα είναι Γ. Γλυνός πρώην αξιωματούχος της Κομισιόν και της ΕΕ (1989-2006) ο οποίος επίσης θα κινείται ανεξάρτητα από τους υπουργούς και την κυβέρνηση.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης παράδοσης

Η παράδοση της διακυβέρνησης στους επιτρόπους των δανειστών, είναι μια απόφαση προειλημμένη, απλώς τώρα ήρθε η ώρα της εφαρμογής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνομιλίες με το ΔΝΤ πριν ληφθεί απόφαση για την δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Ο ίδιος είχε αναφερθεί σ αυτές τον Δεκέμβριο του 2009.
Τον Ιανουάριο του 2010 έφτασε στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ που συναντήθηκε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου για βοήθεια σε θέματα Φ
Keywords
Τυχαία Θέματα