“Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι”!

Εμείς στο antinews δε μασάμε τα λόγια μας και έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα και για τον μαύρο και για τον κόκκινο και για κάθε είδους βαμμένο φασισμό. Διότι ο φασισμός δεν είναι διαφορετικός ανάλογα με το ποια γωνιά το βλέπεις.

Για εμάς και ο μπράβος της Χρυσής Αυγής που δέρνει και μαχαιρώνει είναι ίδιος με τον ψευτοεπαναστάτη ακροαριστερό που σαπίζει στο ξύλο τον....
αντίπαλο φοιτητή στα Πανεπιστήμια. Και φυσικά το ίδιο είναι
και οι δήθεν επαναστάτες της 17 Νοέμβρη ή των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που σκότωναν όποτε και όποιον ήθελαν. Επομένως, ας μην κάνουν κάποιοι τους έκπληκτους με τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με τον Κασιδιάρη. Και φυσικά να μην εκπλαγούν όταν δουν να ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις αμέσως μετά το επεισόδιο. Γιατί κάτι τέτοιο μας λένε διάφορα πουλάκια που διενεργούν έρευνες γνώμης.

Ακούμε τις τελευταίες ημέρες πολιτικούς όλων των παρατάξεων και επαϊοντες δημοσιογράφους να δηλώνουν σοκαρισμένοι με την ωμή βία των πρωτοπαλίκαρων του Μιχαλολιάκου. Οι περισσότεροι από αυτούς, όμως, είχαν λουφάξει στις τρύπες τους όταν όλη η Αθήνα καιγόταν στα Δεκεμβριανά. Τότε αυτό τι ήταν αν δεν ήταν φασισμός και κατατρομοκράτηση του κόσμου; Εκμεταλλεύτηκαν ορισμένοι τη δολοφονία ενός μικρού παιδιού για να κάψουν τη χώρα. Σε τι διαφέρουν από τον κάθε Κασιδιάρη ο οποίος είτε επειδή είναι ψυχοπαθητική προσωπικότητα είτε επειδή «έστησε» έναν άγριο καυγά για να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του, έγινε ο πρωταγωνιστής των ημερών; Εκανε τα δικά του Δεκεμβριανά και ο Κασιδιάρης και τα αφιερώνουμε σε όλους εκείνους που σήμερα κάνουν ότι δεν περίμεναν την έξαρση της ωμής βίας και του φασισμού στην ελληνική κοινωνία.

Και που θα ξαναμείνουν έκπληκτοι μόλις η Χρυσή Αυγή ξανακάνει πάρτι στη Βουλή ή αυξηθεί ο κόσμος που θα λέει «καλά της έκανε, θέλουν γύλο όλοι οι πολιτικοί».

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι είναι υπεύθυνοι της έξαρσης των φασιστικών φαινομένων, διότι ξεχνούν πολύ εύκολα. Ξέχασαν εύκολα τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη ίσως γιατί το έκανε ένας… όχι Χρυσαυγίτης. Ξέχασαν τον παρ’ ολίγο ξυλοδαρμό του επιχειρηματία από τον Συριζαίο κ. Τατσόπουλο, ξέχασαν τόσα άλλα. Κι επίσης δεν γνωρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια έρχεται να καλύψει τα κενά που αφήνει η πολιτεία, στα σχολεία, στο κέντρο της Αθήνας, στα γκέτο των μεταναστών.

Αηδία προκαλεί η δήθεν έκπληξη και η προσπάθεια να μη «λερωθεί» το κοστούμι του κάθε καθώς πρέπει.

Ολοι φταίμε για τη διάλυση της κοινωνίας και για το φασισμό που έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Τους αφιερώνουμε το ποίημα του Μπ. Μπρεχτ μπας και καταλάβουν κάτι όλοι αυτοί οι τηλεμαϊντανοί.

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον

Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φ
Keywords
Τυχαία Θέματα