Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες

Έρευνα του eklogika.gr αναδεικνύει όσα ενώνουν του Έλληνες, όσα μπορούν να αποτελέσουν κοινάαποδεκτή πλατφόρμα διεκδικήσεων και άμυνας απέναντι στη λαίλαπακαταστροφικών μέτρων που οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση και τη χώρα σε συνθήκεςαποικιοκρατίας. Δίνουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματατης έρευνας και με............
ανοιχτή επιστολήκαλούμε όλους (κόμματα, φορείς, κινήσεις, πολίτες) για συσπείρωση γύρω από όσα μαςενώνουν.

Οι έλληνες πολίτες ξεπεράσαμε, τα όρια μας. Σευπομονή, αντοχή αλλά
και παθητική αναμονή. Εμείς οι άνθρωποι του www.eklogika.grπιστεύουμε ότι δεν είναι η στιγμή γιααγώνες ιδεολογικούς (αυτούς που μας χωρίζουν) αλλά για κοινό αγώνα για τηνεπιβίωση της χώρας μας και του λαού της, για την δυνατότητα να σταθούμεαξιοπρεπώς στα πόδια μας , να διορθώσουμε με δίκαιες και εκσυγχρονιστικέςμεταρρυθμίσεις τα κακώς κείμενα σε κάθε τομέα και οδηγηθούμε ξανά σε συνθήκεςανάπτυξης με ευκαιρίες για όλους αλλά και συνθήκες προστασίας για τους πλέονευάλωτους.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, να συμφωνήσουμε γύρω από ένα μίνιμουμ πλαίσιο διεκδικήσεων, να τραβήξουμε όλοι μαζί πραγματικά και αποφασιστικά την κόκκινη γραμμή από την οποία δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

Πιστεύουμε δεν έχει νόημα να διαφωνούμε αν θα χρεοκοπήσουμε συντεταγμένα ή ασύνταχτα, εντός ή εκτός του ευρώ, σε ποσοστό 50% ή 80%. Σημασία έχει να μην αποδεχτούμε και να μην επιτρέψουμε σε οποιαδήποτε περίπτωση την ουσιαστική χρεοκοπία και την εξαθλίωση των πολιτών και το σημερινό ή αυριανό ξεπούλημα της χώρας.

Το τμήμα σύνταξηςτου www.eklogika.gr έκανε λεπτομερή έρευνα επί ένα μήνα. Ψάξαμε στο περιεχόμενο περισσότερων από 300ιστοσελίδων και εκατοντάδων σελίδων στο facebook και στο twitter (διαβάσαμε χιλιάδες σχόλια καικοινοποιήσεις) , συγκεντρώσαμε στοιχεία από εκατοντάδες ανακοινώσεις όλων τωνκομμάτων , βουλευτών, συνδικαλιστικών οργανώσεων , τοπικών ή θεματικών φορέων , κινήσεων καιομάδων πολιτών . Ακολούθησε εξαντλητική επεξεργασία θέσεων, απόψεων καιπροτάσεων κατά την οποία συγκρίναμε, ξεχωρίσαμε και συνοψίσαμε σε ένα δωδεκάλογο εκείνες τιςθέσεις που αποτελούν κοινά αποδεκτή συνισταμένη - και όπως φαίνεται από τηνέρευνα -μπορούν να ενώσουν την πλειονότητα των Ελλήνων (σε ποσοστό άνω του 75%)και να αποτελέσουν κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.

«Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες» , τον οποίο δίνουμε στη δημοσιότητα, μπορεί να αποτελέσει την «κόκκινη γραμμή» αξιοπρέπειας για λογαριασμό των σιωπηλών αλλά και των ενεργών αγανακτισμένων πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ή ιδεολογικής άποψης και να ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου για κοινή έκφραση και γραμμή αντίστασης.

Ζητούμε από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, κοινωνικούς φορείς και αυτοδιοίκηση, οργανώσεις και ομάδες πολιτών, να μας στείλουν το σχόλιό τους και εφόσον συμφωνούν να συνυπογράψουν.

Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τουςΈλληνες

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα