Ο Δήμας “δείχνει” νέες εκλογές

Η πρόσφατη απόφαση του Σταύρου Δήμα να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, στάθηκε αφορμή για συζητήσεις, σχόλια και σενάρια, αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργού Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο έμπειρος πολιτικός ωστόσο, παραμένει παράμετρος
υπεροχής για.....
τη Νέα Δημοκρατία, λόγω της γενικότερης αναγνώρισής του στο εσωτερικό, αλλά και των κρίσιμων επαφών που διατηρεί στις Βρυξέλλες, από την περίοδο κατά την οποία ήταν Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και με τη ρητορική που αναπτύσσει, ενισχύει τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, ενόψει μιας οριακής εκλογικής αναμέτρησης, το πολιτικό διακύβευμα της οποίας είναι η επίτευξη αυτοδυναμίας από τη ΝΔ, ή η διολίσθηση στην ακυβερνησία.

Με συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στη «Real News», ο Σταύρος Δήμας επισημαίνει ότι αυτό από το οποίο έχει ανάγκη η Ελλάδα, είναι μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Ξεκαθαρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία, η οποία και αποτελεί τον βασικό πολιτικό στόχο της, ενώ, όπως έχει δηλώσει και ο Αντώνης Σαμαράς, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών, στην περίπτωση που από τις πρόωρες κάλπες δεν προκύψει μια βιώσιμη κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να παίρνει και να εφαρμόζει γρήγορα αποφάσεις.

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα